Mam skrypt, który zapisuje słowa kluczowe po których internauci weszli na moją stronę. W drugim pliku wyświetlam listę tych słów, posegregowanych malejąco wg liczby wejść
<?php foreach($tab as $linia) { $ile["$linia"]++; } $q = $indeks; foreach($wyrazy as $q) $pytania[] = "((desc LIKE '%$q%') OR (keys LIKE '%$q%') OR ". "(link LIKE '%$q%') OR (title LIKE '%$q%'))"; $pytanie = "SELECT * FROM pliki WHERE $where"; ?>
Teraz chciałabym, aby przy wyświetlaniu listy skierowań skrypt sprawdzał w bazie liczbę plików, które mają w desc, keys, link i titile dane słowo.
Niestety moja wiedza się skończyła. Skrypt zamiast wrzucać w zapytanie różne $indeks, tak jakby do każdego zapytania dodawał ich więcej. Zdarza się, że w jednym zapytaniu w desc i keys wrzuci jedna słowo a w link i title już inne.
W wykonaniu "$indeks - $wartosc - W bazie: $numrows<br />"; wszystko gra. Lista pokazuje pliki wg ilości występowania.
Czy ktoś mógłby mi coś doradzić? Kombinowałam i nic, a wolę nie zapychać mysql błednymi zapytaniami.
Pozdrowienia,
Karola