Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie danych do rs232
Forum PHP.pl > Forum > PHP
athabus
Witam,

mam pytanie czy ktoś kiedyś przerabiała temat wysyłania danych do portu com (rs232).

Trochę gogolowałem i wiem, że raczej jest to możliwe, ale nie za bardzo mogę znaleźć konkretny przykład. Znalazłem klasę do komunikacji z portem rs232 ale działa ona tylko pod windowsem, a mi zależy na linux. Znacie może jakieś przykłady.

Rezultat jaki chce osiągnąć, to możliwość wydrukowania paragonu na drukarce fiskalnej (oczywiście podłączonej do komputera na którym działa serwer).
dr_bonzo
moze cos znajdziesz tutaj? http://www.googlesyndicatedsearch.com/u/fo...ch=forum.php.pl
athabus
Odpowiedzi wyraźnej nie było w wątkach, ale jedna z wypowiedzi naprowadziła mnie na ciekawe i proste rozwiązanie. Niestety nie mogę go teraz przetestować, więc zobaczymy.

BTW. Użyłem wyszukiwarki forumowej z hasłem rs232, ale zwróciło mi tylko 1/3 z wyników, które zwraca google. Myślałem, że przy takim jednoznacznym zapytaniu wyniki będą identyczne...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.