Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie pol w JS potem wykonanie skryptu PHP+MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
misior77
Witam serdecznie wszystkich!

Panowie mam pytanie o sposób wykonania bądź też moze jakis inny pomysł koncepcji.
Posiadam baze danych (mysql) tabela_klienci, tabela_ip, tabela_mac, tabela_tel.
Proste relacjie jeden do wielu !

Moim marzeniem jest aby zrobic na jednj stronie, ktora odpowiedzialna jest za dodanie klienta,
obsługę wszystkich parametrów które go dotyczą. W imputach wpisuje Imie nazwisko ulica itd. wszystkie dane
które z natury wystepuja tylko raz! Teraz mozna banalnie dodac to do bazy ale pozostaje problem ip tel mac itd
ich jest wiecej niz jeden. Jak by tu zrobic zeby na stronie dodac wszystkie dane klienta a potem go dodac do tabel.

Czy da sie jakoś dodawać do ładnie sformatowanej tabeli (html na stronie) dane (kilka razy ip, mac, tel) wyswietlac je na stronie ale tak zeby wszystkie pola formularza wczesniej wypełnione mogły sie zachować (przeładowanie strony - czyszczenie pól) zeby dodając ip, mac, tel po kilka razy - imie nazwisk itd mogły pozostac w polach formularza dotyczacego pojedynczych danych klienta- a potem to w kupie zapisac do tabel.

Dodam ze jestem przesiąknięty pisniem w C++ Builderze aplikacji typu exe i tam nie mam takich problemów z natury innej
koncepcji działania. Ale moze jest jakis sposób na takie rozwiazanie ?

Dodam ze znalazłem rozwiazanie za pomocą JS:
imput - wprowadzam np ip
button - dodaj
manu/list - wprowadza ip

itd. a potem mozna juz z tego wyciagnac dane. Ale tych danych jest duzo
adr ip nazwa urzadzenia typ urzadzenia tel opis(kom zwykły) itd.
tych pol menu/list wyszło by tyle ze strasznie by to wyglądało. To rozwiazanie mnie nie interesuje.

Bardzo bym chciał Imput-nr_tel imput-typ_tel(stac. kom); imput-nazwa_tel(dom, biuro) - teraz button Dodaj
a tu juz ładna tabelka w czystym HTMLU która dodaje rekordy po kazdym kliknieciu dodaj

a na koncu stony ogolny przycisk dodaj który to wszystko zbierze i doda do tabel

jej zawsze to ciezko wyjasnic o co czlowiekowi chodzi
mam nadzieje ze zrozumieliscie

Prosze o pomoc
Dziękuje
nevt
da się to zrobić:
interfejs: JavaScript + DOM
komunikacja z serwerem AJAX
obróbka danych: PHP + MySQL

to sa hasła pod którymi musisz szukać rozwiązań...
misior77
Witam !

Dziękuje za wsparcie !

Faktycznie AJAX to chyba to czego szukam ! Czeka mnie teraz sporo czytania i prób smile.gif
Ale taki los nic nie przychodzi łatwo !

Jeszcze raz dziękuje
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.