Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XHTML][PHP] problem przy skryptach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
batista86
mam strone w xhtml'u i chciałem wprowadzić system Rejestracji/logowania... dowiedziałem się ze można to zrobić tylko przy pomocy php a więc znalazełem skrypty i chciałem wkleić go za pomocą

<?
include('index.php');
?>

jednak xhtml wogóle go nie czyta...
c3zi
A twoj plik XHTML pewnie ma rozszerzenie html ? smile.gif Daj php
batista86
a można tak sobie formaty zmieniać bez zmiany kodu? w php są te same co w xhtml'u?
Nickel
Jeśli dasz rozszerzenie *.php to wszystko pomiędzy <?php a ?> wykona się jako kod php a reszta jako zwykły html smile.gif
batista86
zrobiłem tak jak mówiliście ale dalej php mi nie czyta.... jakby go nie było...
grzesiek_g
A ten plik jest w tym samym katalogu co plik z którego go wywołujesz?
batista86
tak jest w tym samym katalogu... zminiłem plik główny na z html na .php i próbowałem najpierw wkleić cały plik za pomocą include a później też wkleić sam kod pomiędzy <?php i ?> ale nic nie odczytuje.... btw. używam adobe dreamweaver i czy to ma jakies znaczenie?
grzesiek_g
Podam przykład.
plik.php
  1. <?php include('plik_do_dolaczenia.php'); ?>
  2. </body></html>

Jeżeli nie zwraca to żadnych błędów, to:
1. nie uruchamiasz tego na serwerze z obsługą PHP - dwuklik na pliku w Eksploratorze nie zadziała, należy wywołać plik tak: http://localhost/sciezka/na/serwerze/do/pliku
2. plik php który chcesz dołączyć nic nie robi, tylko czeka na zmienne do przetworzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.