pierwsze: mam kalkulator który sobie tam wylicza wg jakiegos wzoru dwie dane sa wysylane za pomocą formularza czy da się żeby były wysłane bez konieczności przeladowania strony tak jak to zwykle bywa przy kliknieciu na submit oto kod kalkulatora
<table width="205" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0"> <tr> <td rowspan="3" colspan="3"> <form id="form1" name="form1" method="post" action=""> <input name="kwota" type="text" id="kwota" /> <select name="procent" id="procent"> <option value="5.00">PLN</option> <option value="15.00">EUR</option> </select> <input type="submit" name="Submit" value="Submit" /> </form> <?php $K=$_POST['kwota']; $n='3'; $r=$_POST['procent']; $kn=$K*pow((1+$r/100),$n); //$knn=pow ($kn, $n); ?> // i nizej sie wyswietlaja wyniki
druga rzecz to przeladowywanie strony mam szablon strony zrobiony w golive i on generuje kod za pomoca ktorego czesc w ktorej znajduja sie jakies zmienne informacje jest pobierana za pomoca pliku php ktory wczytuje plik html ktory zawiera tresc witryny i moje pytanie jest nastepujace chce do tego szablonu podlaczyc jakis skrypt php ktory wysyla informacje metoda get do adresu URL, jak sie domyślam jezeli dolacze ten skrypt to nie bedzie wysylal tych danych i pytanie jak to rozwiazac
przykladowy kod pliku ktory laduje html wyglada tak:
<?php // Otwarcie plików z szablonami elementów strony // Wczytanie szablonów $strGlowny = ""; } $strMenu = ""; } $strkalkulator = ""; } // Umieszczenie menu w szablonie głównym // Umieszczenie kalkulatora w szablonie głównym // Dodanie tytułu strony // Wstawienie treści strony // Wyświetlenie gotowej strony ?>