Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] określenie przedziału czasowego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kononowicz
W tabeli mysql mam oprócz rożnych danych również kolumnę w której zapisywany jest czas dodania tego rekordu. Jest on w formacie gg:mm:ss oraz dd.mm.rrr (bardziej mi zalezy na dacie). Za pomocą jakich funkcji albo po prostu w jaki sposób mam określić przedział czasowy. Chciałbym np. posortować rekordy dodane miedzy jednym a drugim dniem.

I jeszcze jak najlepiej zrobić wprowadzanie tego czasu a raczej jego walidacje. Zeby uzytkownik wpisał poprawnie format daty a jak wpisze zle zeby pojawiał sie jakis komunikat - walidacja ...

czy ktoś może mi pomoc questionmark.gif
Lion_87
A nie możesz automatycznie wprowadzać daty?
kononowicz
Cytat(Lion_87 @ 12.12.2007, 17:04:44 ) *
A nie możesz automatycznie wprowadzać daty?

no moge i tak jest wprowadzana. jak ktos napisze post to z rekordem gdzie jest etn post zapisywana jest tez automatycznie data. Ale juz przy wyświetleniu jakichś rekordów z przedziału czasowego sprawia mi trudność.

Przeciez jak zrobie za pomoca sqla pytanie ze czas jest wiekszy od dd.mm.rrrr oraz mniejszy od dd.mm.rrrr, gdzie dd.mm.rrrr to jakas data to nie pokaze mi raczej przedziału czasowego. prawda??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.