Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ścieżka powrotu "pathway"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wzd
witam serdecznie

mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób można zabrać się do stworzenia ścieżki powrotu na stronie lub ewentualnie podrzucić jakiś kod z którego mógłbym się nauczyć jak to robić ?

dziękuje i pozdrawiam
b_chmura
Kod
onClick="javascript: history.go(-1)"

efekt identyczny jak ten przy wciśnięciu "wstecz" w Twojej przeglądarce.
phpion
Cytat(b_chmura @ 22.12.2007, 13:57:12 ) *
Kod
onClick="javascript: history.go(-1)"

efekt identyczny jak ten przy wciśnięciu "wstecz" w Twojej przeglądarce.

Obawiam się, że autorowi chodziło o coś takiego jak jest na forum:
Kod
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Ścieżka powrotu "pathway"

Do wykonania takiej ścieżki potrzebujesz drzewiastą strukturę kategorii i podkategorii oraz funkcję wykonującą się rekurencyjnie do jakiegoś momentu (np. gdy aktualna kategoria nie jest podkategorią żadnej). Nie jest to prosta sprawa dla początkującego...
b_chmura
ewentualnie jeśli wiesz skąd na podaną podstronę użytkownik wszedł i/lub mógł wejść. Do tego może sie przydać mapa strony.
wzd
Cytat(phpion.com @ 22.12.2007, 12:00:18 ) *
Obawiam się, że autorowi chodziło o coś takiego jak jest na forum:
Kod
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Ścieżka powrotu "pathway"

Do wykonania takiej ścieżki potrzebujesz drzewiastą strukturę kategorii i podkategorii oraz funkcję wykonującą się rekurencyjnie do jakiegoś momentu (np. gdy aktualna kategoria nie jest podkategorią żadnej). Nie jest to prosta sprawa dla początkującego...

o to mi chodziło, masz racje dla mnie początkującego to czarna magia, a mógłbyś podrzucić jakieś materiały co by mozna było poczytac o tym ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.