<?php require_once('example.php'); require_once('import_class.php'); $xml = new SimpleXMLElement($xmlstr); $query = new import_data; $query_result = $query -> show_products(); $query_count = $query -> query_count(); foreach ($xml->products as $key) { //echo $key->product_index; if($query_count == 0) //pobieranie gdy putsa tabela products dziala { mysql_query("INSERT INTO products (product_name, product_index, product_producent, product_price, product_price_regular, product_price_procent, product_available, product_short_
desc, product_long_desc, product_thumb, product_medium, product_large, product_status, product_category ) VALUES ( '$key->product_name', '$key->product_index', '$key->product_producent', '$key->product_price', '$key->product_price_procent', '$key->product_price_procent', '$key->product_available', '$key->product_short_desc', '$key->product_long_desc', ' $key->product_thumb', '$key->product_medium', '$key->product_large', '$key->product_status', '$key->product_category' )"); } foreach ($query_result as $index) { if ($key->product_index == $index['product_index']) //tu cos mam zle { INSERT INTO.... break; } } ?>
Co sie dzieje z moim skryptem. Przechodzi mi przez caly plik XML i porownuje to z tym co jest zapisane w bazie dancyh. Jednak nie robi tego co chce bo nie zapisuje do bazy(wybrair te rekordy ktore juz mam zapisane) zmienilem warunek ($key->product_index != $index['product_index']) za kazdym razem tablica jest przeszukiwana od nowa i zapisuje mi wszytko jeszcze raz. Chce zapisac tylko dane ktore wczesniej nie byly zapisane. Czy wogole dobrze mysle czy moze trzeba to rozwiazac w inny sposob??