Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Page rank
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
przemeklew
Jest ktoś kto sięzna na tmy potrzebuję pomocy.

Otóż:
założyłem stronę www.xxx.yoyo.pl i zacząłem ją pozycjonować. Bo niedługim czasie zdobyła ona PR 3.
Postanowił więc kupić sobie domenę www.xxx.pl i ją pozycjonawać (pliki trzymalem na www.ccc.yoyo.pl - po prostu mialem przekierowanie ze po wejsciu na www.xxx.pl zasotaje www.xxx.pl ale pliki pobiera jakby z www.ccc.yoyo.pl). Pozycjonowałem jakiś czas i wogole PR nie rośnie.
I dowiedziałem się że to jest chyba wina, że nei mam wpisane w obsłudzę domeny DNS-ów serwera gdzie trzymam pliki. Czy muszą być te DNS-y wpisane
Proszę o szybka odp, gdyż jeszcze dalej chcę pociągnąć ten temat.
Czekam.
trucksweb
musza byc dns'y ale to i tak za wiele Ci nie da.
Roboty nie sa az tak glupie smile.gif

jak przez taka zabawe stracilem Pr=5 i mam PR=0 aaevil.gif
przemeklew
oki
sagittariuspl
to co piszecie jest bardzo ciekawe biggrin.gif musisz zrobić przekierowanie. 301 - htaccess na yoyo nie zrobisz. ale możesz to chyba zrobić w html z tego co pamiętam. wtedy strona i pliki będą na xxx.pl i po ok. miesiącu, dwóch (może szybciej, zależy od strony) Twoja domena dostanie PR starej strony
sposób stary jak świat - nie wiem co Wy z tymi DNS'ami kombinujecie
przemeklew
Ale ja już kupilem serwer i już wpisalem 2 DNS-y ale narazie PR =0 a do stronki prowadzi 200 linków, więc powinein =2, ale chyba musze teraz odczekac jakis czas...
1010
Cytat(przemeklew @ 31.12.2007, 18:31:37 ) *
Ale ja już kupilem serwer i już wpisalem 2 DNS-y ale narazie PR =0 a do stronki prowadzi 200 linków, więc powinein =2, ale chyba musze teraz odczekac jakis czas...

po pierwsze... skąd ten przelicznik że 200 linków to PR 2? padlem ze smiechu biggrin.gif

po drugie... pr nie jest aktualizowany codziennie, a tylko kilka razy w roku... na to trzeba poczekać...

po trzecie... po co ci PR? Co ci on daje? Ważne są pozycje w serpach a nie PR... Przeciętny kowalski który odwiedza twoją stronę nawet nie wie co to jest... Jeżeli jest Ci on po to żeby się pochwalić kolegom, to odpuść sobie...

po czwarte... jak już poprzednik napisał... musisz zrobić przekierowanie, co jest zabronone w yoyo.pl
tu cytat z regulaminu yoyo.pl
Cytat
15. Tworzenie automatycznych przekierowań ze stron serwisu na zewnętrzne serwery jest zabronione.

akceptowałeś regulamin przy rejestracji więc teraz nie masz nic do gadania...
dasz przekierowanie - usuna ci konto... i stracisz cale pozycjonowanie...

po piąte... domeny nie podepniesz pod yoyo.pl - musisz mieć inny serwer...

Edit: nie umiałem się powstrzymać...

do www.google.pl prowadzi 800 linków... buahahahah ;D
PageRank nie ma nic związanego z linkami prowadzącymi do strony...
przemeklew
Ważne są pozycje w serpach. hmm - a co to takiego?

I jak juz pisalem kupilem sobie nowy płatny serwer.
A w domenie mam wpisać tamte DNS obowiązkowe , Dnsy serwera?

1010 - masz pomógl ode mnie

Pozdro
Fantazyn
SERP (search engine results page) - wyniki w wyszukiwarkach (głównie google) na podane frazy.

Nie znam się na tyle, ale... co do liczby linków przychodzących do Twojej strony to ma wpływ chyba tylko wtedy, gdy strony z których pochodzą linki mają już jakąś wartość (stąd zróżnicowanie cen z różnych stron). Sama wartość page rankingu nie jest tak ważna - najważniejsze są te SERPy. Im więcej jest linków prowadzących do strony tym większa szansa na pierwsze miejsce wśród wyników.

Podpinanie domeny wygląda mniej więcej tak:
Na serwerze w panelu administracyjnym wpisujesz nową domenę, potem przechodzisz do panelu domeny i tam wpisujesz adresy dns'ów serwera hostingującego (nazwa i/lub ip).
przemeklew
Cytat(Fantazyn @ 4.01.2008, 13:54:49 ) *
i tam wpisujesz adresy dns'ów serwera hostingującego (nazwa i/lub ip).

A jeśli bym wpisał adres tylko przekierowanie na serwer, a nei wpisał DNS- ów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.