Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ssl] Błąd certyfikatu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
TomASS
witam po przerwie smile.gif

mam problem z certyfikatem SSL
otóż wszystko pięknie chodziło, doputy, dopuki MS nie wypuścił swojej cudownej przeglądarki IE 7, otóż pod nią (i tylko pod nią) pojawia się takie cuś:

wiem, wiem...wystarczy kliknąć "kontynuuj przeglądanie....." jednak jest tam pewna adnotacja "NIEZALECANE" - mi to nie przeszkadza, ale wytłumaczyć to klientom.....uff.....nikomu tego nie życzę, a jeszcze jak pasek adresu robi się czerwony to już w ogóle wielkie haloo.... smile.gif

"Adres tej witryny nie odpowiada adresowi zawartemu w certyfikacie zabezpieczeń"
oraz
"Ten błąd wskazuje, że witryna używa certyfikatu cyfrowego, który był wydany dla innego adresu sieci Web. Ten błąd może również wystąpić, jeśli posiadająca kilka witryn firma używa dla jednej witryny certyfikatu wydanego dla innego adresu sieci Web (na przykład należącego do innego wydziału czy oddziału)."

Czy tylko wykupienie certyfikatu (a nie korzystanie z certyfikatu hostingodawcy) rozwiąże problem?
mhs
Tak, tylko uważaj jaki certyfikat wykupujesz. Bo czasami domena.pl a www.domena.pl dla niektórych certyfikatów i przeglądarek to dwie różne domeny. Taka różnica jest pomiędzy RapidSSL a Rapid SSL Wildcard (na home.pl).
TomASS
Oj na to to już będę miał "baczaność" smile.gif Niemniej dzięki za zwrócenie uwagi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.