Kod
<h2> Wprowadz dane </h2>
<form action="form_rej.php" method="POST">
<table border="0">
<tr><td>imię</td><td> <input type="text" name="imie" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>nazwisko</td><td> <input type="text" name="nazwisko" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>login</td><td> <input type="text" name="login" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>hasło</td><td> <input type="password" name="haslo" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>powtórz hasło</td><td> <input type="password" name="haslo2" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" value="dodaj" name="send">
</table>
</form>
<?php
if ($_POST['send'])
{
if(!$_POST['imie'] || !$_POST['nazwisko'] || !$_POST['login'] || !$_POST['haslo'] || !$_POST['haslo2'])
{
echo "<h2>wypełnij wszystkie pola</h2>";
}
else
{
$imie=addslashes($_POST['imie']);
$nazwisko=addslashes($_POST['nazwisko']);
$login=addslashes($_POST['login']);
$haslo=addslashes($_POST['haslo']);
$haslo2=addslashes($_POST['haslo2']);
$polaczenie = @mysql_connect ('localhost', 'root', 'krasnal') or die ("nie udało sie połączyć");
mysql_select_db('fi_kur') or die ("Nie mozna zlokalizowac bazy danych");
if ($haslo == $haslo2)
{
$query = "INSERT INTO uzytkownicy VALUES ('$id', '$imie', '$nazwisko', '$login', '$haslo', '$haslo2')";
$wykonaj = mysql_query ($query) or die(mysql_error());
echo"<h2>Zostałeś zarejestrowany jako: ".$imie."</h2>";
}
else if ($haslo != $haslo2)
{
echo "hasla nie sa takie same";
}
}
}
?>
<form action="form_rej.php" method="POST">
<table border="0">
<tr><td>imię</td><td> <input type="text" name="imie" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>nazwisko</td><td> <input type="text" name="nazwisko" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>login</td><td> <input type="text" name="login" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>hasło</td><td> <input type="password" name="haslo" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td>powtórz hasło</td><td> <input type="password" name="haslo2" maxlenght="30" size="30"></td></tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" value="dodaj" name="send">
</table>
</form>
<?php
if ($_POST['send'])
{
if(!$_POST['imie'] || !$_POST['nazwisko'] || !$_POST['login'] || !$_POST['haslo'] || !$_POST['haslo2'])
{
echo "<h2>wypełnij wszystkie pola</h2>";
}
else
{
$imie=addslashes($_POST['imie']);
$nazwisko=addslashes($_POST['nazwisko']);
$login=addslashes($_POST['login']);
$haslo=addslashes($_POST['haslo']);
$haslo2=addslashes($_POST['haslo2']);
$polaczenie = @mysql_connect ('localhost', 'root', 'krasnal') or die ("nie udało sie połączyć");
mysql_select_db('fi_kur') or die ("Nie mozna zlokalizowac bazy danych");
if ($haslo == $haslo2)
{
$query = "INSERT INTO uzytkownicy VALUES ('$id', '$imie', '$nazwisko', '$login', '$haslo', '$haslo2')";
$wykonaj = mysql_query ($query) or die(mysql_error());
echo"<h2>Zostałeś zarejestrowany jako: ".$imie."</h2>";
}
else if ($haslo != $haslo2)
{
echo "hasla nie sa takie same";
}
}
}
?>
Chciałbym zrobić w nim zabezpieczenie hasla (tzn zeby haslo i powtórzenie bylo identyczne), więc napisałem taki skrypt:
Kod
if ($haslo != $haslo2){
echo"<h2>blędne powtórzenie hasła</h2>";
echo"<h2>blędne powtórzenie hasła</h2>";
toretycznie niby działa, bo wszystkie informacje o bledach czy informacjach są dobrze wyswietlane tylko ..nie dodaje wpisu do bazy danych (przed dodaniem powyższego skryptu było ok)
Podejzewam, ze wstawiam skrypt w złym miejscu albo żle go zdefiniowałem
P.S.
Z samym skryptem mam również taki problem, że wcześniej podczas dodawania pozycji do bazy danych [MySQL] wygląda ona tak:
1
2
3
4
5
itd
.
.
11
10
9
a nie ustawiałem w niej zadnego Sortowania wg klucza
Nie wiem o co chodzi bo czasem dodaje prawidłowo, a czasem tak "miesza"..