Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] jakiego uzyc kodu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rav'
szukam caly dzien rozwiazanie do mojego problemu

To jest przykladowa stronka

to co jest moim problemem to to zielony kolor to jest plik nr1 kiedy klikamy na jakas zakladke ta zielona przenosi nas do pliku nr2 ktory sklada sie z napisanej tej czerwonej czesci. I dalej zaczynaja sie schody i tu prosba do was jak zrobic aby pojawiał mi sie plik nr1 na pliku nr2 aby to jakos wygladało. moglbym poprostu przekopiowac caly plik nr1 i wrzucic do niego text ten czerwony lecz wtedy gdy sprowadze zmianki w pliku nr1 to w pliku nr 2 nie zostana one zastosowane szukam informacji od godziny 13 na ten jeden wydawaloby sie prosty temat

jakies tu dostaje kody

Kod
<?php

include "plik1.html";

?>

ale to jakos nie to moze cos podobnego licze ze was naprowadzi
jesli tresc tego tematu jest dla was nie zrozumiala piszcze w tym temacie pytania odpowiem
Inti
Nie wiem o co dokładnie ci chodzi, ale zacznijmy od tego, że robisz sobie stronkę w divach. Tworzysz sobie plik powiedzmy function.php, gdzie będzie dodawał obsługę strony i łądujesz powiedzmy funkcję links() w odpowiednim div'e.

Odwołanie do adresów dodajesz wedle własnego uznania - możesz do adresu dodać zmienną, która będzie później sprawdzana przy wywoływaniu innej funkcji obsługującej wyświetlanie okna głównego i tyle.

To jest tylko jedna z możliwości - droga wolna.

Pozdrawiam Inti
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.