Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sie bronic przed REFRESH
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Coondelboory
Jak w temacie. Mam z tym problem, bo kazdy refresh u klienta to ponowne wyslanie danych z formularza i robi mi sie bydlo.

C.
GeoS
Przekazywac dane w inny sposob, np. poprzez skrypt obslugujacy caly formularz, a nastepnie odsylajacy klienta do strony wynikowej.
Coondelboory
Fajne, gosciu jesli przeladuje, to przeladuje strone wynikowa ;-D
C.
talee
Uzyj sesji lub ciasteczek. Jezeli nie wiesz jak to chwile pomysl :wink: to nic nie boli.
GeoS
Cytat
Fajne, gosciu jesli przeladuje, to przeladuje strone wynikowa ;-D
C.

1. Gosciu, to sie zwracaj do kolegow :!: Do tej pory nie bylo tego typu zwrotow na tym forum.

2. I takie rozwiazanie powoduje, ze:
a) pierwszy skrypt (podany w <FORM ...>) wysyla te twoje dane
cool.gif skrypt wynikowy zwraca komunikat o sukcesie, badz porazdze, w przekazie twoich danych - przeladuje Ci sie tylko komunikat

3. Myslenie nie boli

4. Wypadaloby sie pouczyc logiki (if, else, elseif, ....). Juz dzisiaj komus o tym pisalem.

5. Jeszcze mozesz sie pobawic naglowkami i przeslac taki, ktory mowi ze waznosc dokumentu juz wygasla (ale to rozwiazanie jest dla Ciebie rownie abstrakcyjne, co sesje, ...). biggrin.gif

telee: po co tu mieszac z sesjami lub cookies (jak ktos do tej pory nie kapuje, to i z tymi bajerami sobie nie poradzi) :?: Po prostu trzeba podnosic swoje umiejetnosci i kombinowac. Dopiero w ostatecznosci pisac na forum.
Coondelboory
Chcialbym zwrocic uwage, ze przed "gosciu" stoi przecinek, co zmienia cala wymowe zdania - moze zmienie szyk: "jesli gosciu przeladuje".
Oczywiscie "gosciu" nie tyczylo szanownego pana psora.
GeoS
Cytat
Chcialbym zwrocic uwage, ze przed "gosciu" stoi przecinek, co zmienia cala wymowe zdania - moze zmienie szyk: "jesli gosciu przeladuje".
Oczywiscie "gosciu" nie tyczylo szanownego pana psora.

W takim razie przepraszam. Mialem wczoraj nienajlepszy humor.

Moje uwagi (choc troche ukasliwe, za co rowniez przepraszam), powinny Ciebie naprowadzic na wlasciwe rozwiazanie biggrin.gif
kurtz
Cytat
Mam z tym problem, bo kazdy refresh u klienta to ponowne wyslanie danych z formularza i robi mi sie bydlo.

http://php.faq.pl/klucz/submit
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.