Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Uwaga! Mega przedszkole!;)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-lama-
Wstyd mi się zwracać z taką głupią prośbą na to forum, ale nie mam wyjścia, bo już nie mam pomysłu co zrobić wstydnis.gif
Otóż nie jestem w stanie wstawić skryptu na strone, tak aby go było widać. Próbowałam wszystkich opisanych metod, wszystkich znaczników, próbowałam umieszczać skrypt bezpośrednio w kodzie HTML, jak i osobno w pliku .php i go załączać...
Próbowałam go uruchomić z dysku i ze strony www (na interii- może nie zezwalają na skrypty?).
Zainstalowałam specjalny program do sprawdzania składni, podświetlania i nawet tam w podglądzie nie widać żadnego skryptu...
Zainstalowałam wszystko co mogłam znaleźć w necie z PHP w nazwie winksmiley.jpg
No i nic, po prostu skryptów nie widać. Opera w ogóle nic mi nie wyświetla, a Explorer wyrzuca, że na tej stronie sa aktywne elementy i czy chce je uruchomic i jak daje "tak" to dalej nic nie widać.
Skrypty w Javie wyświetlają się normalnie smile.gif
Chciałam jeszcze zaznaczyć, że jeżeli chodzi o WWW to jestem kompletnie zielona, więc może chodzić o jakąś tak oczywistą oczywistość, że po prostu nikt jej nie umieścił w opisie "Jak zamieścić skrypt na stronie" sciana.gif
Skrypt jaki próbuję zamieścić blinksmiley.gif :
  1. <? echo("To jest prosty skrypt PHP"); ?>
Danone
Zadam podstawowe pytanie smile.gif czy zainstalowaś sobie jakiś serwer np Appserv, który interpretowałby pliki php smile.gif

czy Ty je po prostu chciałaś otworzyć w przeglądarce?
-lama-
Zaistalowałam wszystko co było w manualu pod hasłem: "To będzie potrzebne, żeby skrypty PHP działały" czarodziej.gif
Może czegoś nie skonfigurowałam dobrze?
Zaraz sprawdze jeszcze raz smile.gif
potreb
Zainstaluj sobie wamp server, i do katalogu www wrzucasz pliki i stosuj znacznik <?php a a nie <?
-lama-
Dokladnie mam zainstalowany Appserv 2.5.6. Wyrzucalo mi jakis syntax error, wiec odinstalowalam i zainstalowalam ponownie, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie ok smile.gif Bede tez stosowac znacznik <?php biggrin.gif Dzięki za pomoc smile.gif
bim2
Ja chciałem tylko dodać, że naprawde brakuje porządnych tutrioali dla kompletnie zielonych. Sam jak zaczynalem wgrywalem plik php na republike. Później pobierałem jakiś system cms i klikalem xp'ku install.php co też (o dziwo haha.gif) nie działało.

@lama
Jak miałabyś jakieś problemy z chęcią pomoge smile.gif (gg masz w podpisie moje)
-lama-
bim2jest dokładnie tak jak mówisz winksmiley.jpg Niektóre rzeczy, które mogłyby wydawać się oczywiste, dla mnie wcale nie są takie oczywiste biggrin.gif
Znalazłam troche inf o konfiguracji Apache, wiec spróbuje z nich coś wycisnąć winksmiley.jpg
Dzięki za chęć pomocy, jak sobie jednak nie poradze to na pewno skorzystam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.