Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]ksiega gosci
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michuk7
Witam wszystkich.
Mam taki problem z moją księgą gości znajdującą się na stronie:

Kod
http://www.bobifoto.com/ksiega_gosci.php

działa ona w taki sposób, że po wpisaniu danych do formularza i nastepnie zatwierdzeniu, komentarz pojawia się obok
i wszystko jest do tego momentu wporzadku ale po ponownym wejsciu na strone komentarza juz nie ma.
oto kod księgi gości:

Kod
<script LANGUAGE='php'>
$txt=fopen("guestbook.gb","r");

$gbfile="";
while($line=fgets($txt,3000))
$gbfile.=$line;

if(isset($name)&&isset($comment))    
{
     $name=stripslashes(strip_tags($name));
     $comment=stripslashes(strip_tags($comment));

$gbfile="<b>$name</b> - ".date("m/d/Y")."
\n$comment

\n".$gbfile;
     fclose($txt);
     $txt=fopen("guestbook.gb","w");
     fputs($txt,$gbfile);
}

echo $gbfile;
fclose($txt);
</SCRIPT>

oczywiście w tym samym miejscu co plik z ,kodem jest plik guestbook.gb do którego powinno wszystko się zapisywać, dodam jeszcze ze na moim komputerze przy uruchomieniu na serwerze krasnala wszystko było ok, jednak po wstawieniu na serwer który zajmuje sie hostingiem już nie działa.
Proszę mi pomóc i powiedzieć czy to wina jakiegoś mojego błędu czy tamtego serwera(dodam że chodzi o serwer firmy dmk-project)
Z góry Dziękuję
specialplan
Jakis komunikat bledu? Czy po przerzuceniu na serwer nadajesz plikowi odpowiednie prawa?
michuk7
Nie ma żadnego komunikatu błedu poprostu nie zapisuje mi tego w pliku.
Praw żadnych nie nadawałem, a jakie muszą być nadane ?

Daziękuje bardzo za podpowiedź o uprawnieniach do pliku, poszukałem troche necie, znalazłem, ustaliłem prawa i już wszystko ok
Jeszcze raz Dziękuję
Cysiaczek
if(isset($_POST['name'])

Za pomocą tych tablic przesyła się dane z formularzy. Popraw to w Swoim skrypcie, a powinno zadziałać. Taki temat pojawia się średnio 2x w tygodniu ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.