Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql]dodawanie ulubionej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
darkowski
Witam
Chciałbym zrobic na mojej stronie DODAWANIE ULUBIONYCH STRON przez użytkowników strony czyli ktoś ma do polecenia fajną strone czyli podaje do niej link a pod spodem opis tej strony tylko że jak wyśle tą strone to żeby ona była od razu widoczna u mnie na stronie no i żeby się dało przejśc na tą strone poprzez kliknięcie w adres.
Dzięki i pozdro
Wieviór
No ale w czym masz problem? Tworzysz tabelę w bazie danych, ew. plik tekstowy. Potem formularz z dodawaniem, a potem skrypt wyświetlania. Gdzie jest problem?
darkowski
No właśnie w tym że ja matoł jestem i tego nie potrafie zrobić a że to proste to ja bardzo dobrze weim o tym
Wieviór
To się czegoś naucz. Przeczytaj najprostszy kurs PHP, popróbuj. Nikt Ci tu gotowego rozwiązania nie da.

Kobiecie też powiesz, że jesteś matoł i żeby seks uprawiała za Was obojga?
darkowski
Hehe dobre
No może nie gotowca i się ucze tylko narazie przerabiam skrypty które ściągne z neta tak żeby mi pasowały a swojego jeszcze nie zrobiłem bo też mi czasu brakuje
Ale dzieki
PawelC
Robisz tak tworzysz tabele strony a w niej:
id, adres, opis
tworzysz formularz z action="dodaj.php" a w nim dwa pola:
  1. <input type="text" name="adres">

oraz pole textarea z name="opis"
tworzysz plik dodaj.php a w nim kod który doda Ci strone do bazy poprzez polecenie:
  1. <?php
  2. $dodaj=insert into strony(`id`,`adres`,`opis`) values('','$adres','$opis');
  3. mysql_query($dodaj) or die(mysql_error());
  4. ?>

pożniej tworzysz plik np wyświetl.php do którego pobierzesz wyniki z tabeli gdzie masz te adresy z opisami, poprzez polecenie:
  1. <?php
  2. select * from strony
  3. ?>

I to na tyle, teraz złóż sobie to w całość i gra, oczywiście filtruj dodawane jak i pobierane dane aby niebyło złośliwego kodu. Prościej nieda się tego opisać winksmiley.jpg
darkowski
A bez bazy danych da sie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.