Zrobiłem u siebie typera spotkań na stronie, no i wszystko ładnie działa tylko co mi po typerze samym jak potrzebuje statystyk jakichś z tego (kto ma najwięcej trafnych, lub choćby same statystyki w profilu usera). No i problem mam w profilu, gdyż stworzenie porównań (?) opiera się o 3 tabele.
Kod
$r1 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."warstats_votes");
$r11 = dbarray($r1);
$r2 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."warstats");
$r22 = dbarray($r2);
$result3 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."warstats_votes WHERE (warstats_votes_match=".$r22['warstats_id'].") AND (warstats_votes_vote=".$r22['warstats_wygrana'].") AND (warstats_votes_user=".$data['user_id'].")");
$data3 = dbrows($result3);
if (dbrows($result3) != 0) {
$many2 = mysql_num_rows($result3);
} else {
$many2 = "nic";
}
$r11 = dbarray($r1);
$r2 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."warstats");
$r22 = dbarray($r2);
$result3 = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."warstats_votes WHERE (warstats_votes_match=".$r22['warstats_id'].") AND (warstats_votes_vote=".$r22['warstats_wygrana'].") AND (warstats_votes_user=".$data['user_id'].")");
$data3 = dbrows($result3);
if (dbrows($result3) != 0) {
$many2 = mysql_num_rows($result3);
} else {
$many2 = "nic";
}
$db_prefix jest zdefiniowane w cms'ie jako prefiks w bazie, a samo $data jest zdefiniowane wcześniej. Ogólnie wszystkie zawarte zmienne działają tylko samo $result3 zamiast zwracać poprawną ilość wyświetla mi 0. Napewno coś namieszałem więc opiszę co chce zrobić.
Głosowanie opiera się na osobnej tabeli jak same spotkania. W głosowaniu spisuję - id usera, jego nick, głos (wartość: 1 lub 2) oraz id meczu. W meczu natomiast najważniejsze to id spotkania oraz wygrana (przy dodawaniu meczu wypełniam, kto wygrał - wartość również 1 lub 2). No i teraz muszę to ułożyć tak, by $result3 pobrało mi wyniki dotyczące tylko konkretnego usera, gdzie w danym meczu wartości wygrana oraz głos są równe (widać to mniej-więcej w wcześniejszym kodzie). Ktoś wie na czym problem polega? No a może zna łatwiejsze rozwiązanie?
P.S Do zilustrowania, chodzi o stronę: http://e-BasketBall.pl
Pozdrawiam