Mam wykupiony serwer w firmie webd.pl oraz domene w nazwa.pl
Domena jest przekierowana za pomoca url na konkretny folder na serwerze. Takie przekierowanie umozliwia mi zalozenie darmowej skrzynki mailowej dla tej domeny.
I problem polega na tym, ze maile z formularzy jakie robie na stronach www nie dochodza na te skrzynki. I tylko na te bo sprawdzalem, ze na skrzynki na interii oraz na kazde inne maile dochodza. Mailowalem z adminami nazwy.pl ale ich odpowiedz byla nastepujaca:
Cytuje:
"Przekierowanie na adres URL jest realizowane za pomocą ramki. Oznacza to że domena jest przekierowana na nasz serwer odpowiedzialny za wykonywanie przekierowań url a następnie jest zwracana strona zawierająca ramkę do której wczytywana jest zawartość strony na którą zostało wykonane przekierowanie."
oraz
"...że nie ingeruja w oprogramowanie na innych serwerach i rozwiązać to będę musiał sam..."
Czytalem gdzies, ze aby maile dochodziły na takie skrzynki to trzeba umiescic plik crossdomain.xml w tym samym katalogu co strona. Ale dotyczy to formularzy zrobionych we flash-u. Jego tresc jest nastepujaca:
{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 ;}} {\*\generator Msftedit 5.41.15.1507;}\viewkind4\uc1\pard\lang1033\f0\fs20 <?xml version="1.0"?>\par <!DOCTYPE cross-domain-policy SYSTEM "http://www.macromedia.com/xml/dtds/cross-domain-policy.dtd">\par <cross-domain-policy>\par <allow-access-from domain="*" />\par </cross-domain-policy>\par }
Niestety te rozwiazanie tez nic nie pomoglo. Ani do formularza we flash-u ani do formularza w php.
Dodam, ze gdy wysylam maila na skrzynke wykupiona dla danej domeny maile wychodz z formularza ale tak jakby zatrzymuja sie na serwerze bo zauwazylem, ze laduja na domyslnej skrzynce, jaka na nim mam zalozona...
Dziwna rzecza jest tez, ze po umieszczeniu strony na serwerze nazwy.pl wszystko zaczyna dzialac ok wiec teoretycznie wina spada z powrotem na uslugodawce hostingu, czyli firme webd.pl. Niestety Ci odpowiadaja, ze to wina przekierowania domeny i kolo sie zamyka...:/
Jesli spotkaliscie sie kiedys z takimi cudami i wiecie jak sobie z tm poradzic to dajcie znac. Pozdrawiam, Łukasz