Witam
Chciałbym zrobić prostego cms-a ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać,szukałem jakichś samouczków ale nie znalazłem nic co by w jasny sposób przedstawiało jak to zrobić.
Narazie robię stronki w html/css wyświetlające podstrony za pomocą funkcji switch i do tego includowałem również tylko gotowe skrypty php jak system newsów,księgi gości itp,no ale dostałem takie zleconko małe na strone no i dobrze by było jakby właśnie osoba dla której mam zrobić tą stronkę sama mogła sobie przez formularze w panelu admina dodawać teksty do poszczególnych działów,a do tego jest potrzebna znajomość php,czyli skrypty zapisu i odczyty z bazy mysql albo plików txt,no i połączenie tego z hmtl-em,no i w tym cały problem,a ja nie mam czasu studiować od podstaw php i kombinować w jaki sposób mam zrobić z tego strone.
Chodzi tylko o jak najprostszy system, nic skomplikowanego.
Więc pilnie poszukuję jakiegoś samouczka najlepiej z przykładową stroną gdzie wszystko byłoby po kolei wyjaśnione i pokazane,może ktoś już na forum coś takiego pisał.
Albo być może niedawno ktoś uczył się tego i może mi podpowiedzieć jak najlepiej sie za to zabrać i co musze wiedzieć.
Wiem,że idę troche na łatwizne,no ale cóż.
Proszę o pomoc,z góry dzięki.
Pozdrawiam