Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP / MYSQL] Kopia bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
orideith
Witam Was, mam takie małe pytanie chciałem zrobić kopie bazy danych. Problem ten polega na tym, że baza:
a) jest duża około 30 Mb (wiem że są większe ale te 30 Mb potrafi już mi skrypt wywalić)
b) nie mogę użyć mysqldump

W necie znalazłem skrypt, który zapisuje całą strukturę bazy wraz z danymi do stringu, potem te dane zapisuje do pliku.
Problem polega na tym, że albo skrypt nie zdąży się skończyć albo nie zdąży zapisać wyniku do pliku.

Wpadłem na pomysł by dane wgrywać pakietowo z takim cyklem postępowania
1. zapisuje całą strukturę bazy do pliku
(w pętli)
2. zapisuje po np 1000 rekordów do tego pliku (insert lub update wpisy)
(...)
3. Zamykam plik.

Problem jest taki, że nie wiem jak w cronie zrobić zapis zapisu w pętli, tzn by cron wywoływał skrypt np 100 razy, pół biedy jak cron (instrukcje) jest jest w postaci pliku w głównym katalogu serwera (wtedy mogę edytować ten plik dynamicznie) ale nie zawsze jest i trzeba z poziomu shella aktualizować tablice crona, przydałby się taki "header-location" w "tle", który by odświerzał skrypt dopóki by nie załadował wszystkich rekordów z bazy do pliku. Tylko czy to jest możliwe ?

Może ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii.
Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Pozdrawiam
ujex
A może wystarczy: set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
orideith
Ciekawa funkcja ale jak jest włączony safe_mode to już robi się problem. ://
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.