Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odświeżenie ramki z innej ramki, dziwny problem..
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
macek
Mam dość dziwny problem, z reguły nie ma z tym kłopotu, teraz jednak się pokazał .. Struktura gównego pliku html wygląda mniej więcej tak:

1. <script type='text/javascript'>
  2. var height=parseInt(window.innerHeight-300-150);
  3. document.write("<iframe id='contentFrame' name='content' frameborder='0' scrolling='no' src='<?php echo $kernelFile;?>' style='overflow:hidden;height:"+height+"px;width:100%;'>Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>");
  4. <iframe id='bottomFrame' name='bottom' frameborder='0' scrolling='no' src='<?php echo $bottomFile; ?>' style='border:1px solid gold;height:150px;width:100%;'>Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>

Oczywiście plik ma rozszerzenie .php itp.Zwróćcie uwagę że pierwsza ramka jest generowana przez JavaScript.
Problem jest następujący - jak z poziomu pierwszej ramki odświeżyć druga ramkę .. ? Próbowałem wieeelu metod, szczerze mówiąc nie pamiętam już nawet jakich bo wojowałem z tym w piątek .. Jak ktoś ma jakiś pomysł - podrzućcie proszę - będę po kolei wszystkiego próbował jeszcze raz smile.gif FOrum mam ciągle otwarte i czekam z niecierpliwością bo czas mnie goni a nie mam już wyobraźni ;|
slammer
  1. <script type='text/javascript'>
  2. var height=parseInt(window.innerHeight-300-150);
  3. document.write("<iframe id='contentFrame' name='content' frameborder='1' scrolling='no' src='b.html' style='overflow:hidden;height:"+height+"px;width:100%;'>Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>");
  4. <iframe id='bottomFrame' name='bottom' frameborder='0' scrolling='no' src='c.html' style='border:1px solid gold;height:150px;width:100%;'>Twoja przeglądarka nie akceptuje ramek!</iframe>

w b.html
  1. <a href="javascript: void(0)" onclick="parent.frames['bottom'].location.reload(true);">refresh</a>

w c.html cokolwiek do testu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.