Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: |PHP| Mini gra Rpg
Forum PHP.pl > Forum > PHP
domate
Podobno da się tworzyc mini gry przez php.Chciałbym stworzyc mini gre RPG.Nie wiem czy sie da i jak więc moze podacie link do jakiegos poradnika lub podacie przyklady jak zrobic walke tekstową(pająk atakuje za 5 HP), levele, skill itp. Prosze o pomoc smile.gif
daniel1302
Valleru to gotowy silnik www.cg-via.pl
krowal
Owszem da się, ale nawet napisanie prostej gry z wieloma zależnościami typu przedmioty - skille - postacie - rasy itp. jest dość skomplikowane i aby wykonać to dobrze wymagany jest dobry i solidny plan inaczej projekt upadnie w trakcie realizacji bądź nigdy nie zostanie skończony. Jeśli nie masz zbyt dużego doświadczenia w pisaniu i projektowaniu aplikacji to nie bierz się za to bo się szybko znudzisz.
Ale tak czy inaczej zacząć warto, na pewno czegoś się nauczysz smile.gif
Piniek
Dobijacie mnie ludzie ;] jezeli chcesz robic poządną gre to sie najpierw naucz programowac nie ma lub jeszcze nie widzialem poradnika jak zrobic gre internetową. Mozesz zrobc gre na silniku Vallheru ale z tego wychodza same "gnioty".
domate
Chce stworzyc taka gre w celu nauki php a nie zeby zrobic swiatowy RPG! Mi chodzi o cos takiego:
Twój bohater: Bohater
Level: 1
Exp: 5/10

Walcz z wężem Walcz z pająkiem

I chodzi mi tylko jaki skrypt uzyc do expa i do leveli smile.gif
Lonas
No to sobie taki skrypt napisz..
Dane moga byc przechowywane w bazie żebyś nie musiał caly czas zaczynac od poczatku
daniel1302
Najprościej to będzie tak:
Zobacz do Gamers Fusion
tam jest prosto napisany skrypt to co ty chcesz
sourceforge.net->Gamers Fusion
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.