Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: roznice w dzialaniu lokalnie i na serwerze produkcyjnym
Forum PHP.pl > Forum > PHP
become
mam takie oto dzialanie matematyczne:
print (-5514316197^169262);

na localhost pod Windows dla PHP5 wynik to: -1219452043
po wrzuceniu na serwer dowolnego hostingu opartego o linux dla PHP5 wynik wynosi: -2147314386
ale o dziwo dla linux i PHP4 wynik jest taki sam jak dla Windows PHP5 czyli: -1219452043

z czego wynika różnica i co zrobić, aby wynik na linux PHP5 był taki sam jak w pozostałych przypadkach - czyli: -1219452043
ayeo
może PHP_INT_MAX?

Jeżeli chcesz operować na dużych liczbach z wysoką precyzją zainteresuj się BC_Math
http://uk2.php.net/manual/pl/book.bc.php

Co do Twojedo zadania to oba wyniki są niepoprawne... To zadanie jest strasznie zasobożerne. Wątpię, żeby 8MB na skrypt i 30 sekund wykonywania wystarczyło do obliczenia tego "czegoś" biggrin.gif
Pozdrawiam!
become
obliczenie tego działania to jest moment. nie wiem o czym piszesz.
ayeo
Nie posądzałem Cię po prostu, że masz w domu Deep Blue biggrin.gif Jeżeli tak to inna sprawa!
mike
~ayeo doczytaj co oznacza ^ to pogadamy.
Na razie robisz z siebie idiotę.
ayeo
Myślałem, że chodzi o potęge biggrin.gif Rzeczywiści mój błąd. Co do robienia z siebie idioty to bym nie przesadzał. Jednak, jak już kiedyś zauważyłem, masz tendencje do dość szybkiego oceniania ludzi na podstawie jednej wypowiedzi.
Pozdrawiam!

z manuala:
Warning Don't right shift for more than 32 bits on 32 bits systems. Don't left shift in case it results to number longer than 32 bits.
mike
Cytat(ayeo @ 19.04.2008, 13:08:39 ) *
Co do robienia z siebie idioty to bym nie przesadzał, ale jak już kiedyś zauważyłem masz tendencje do dość szybkiego oceniania ludzi na podstawie jednej wypowiedzi.
Nie uogólniaj.
Nie oceniam ludzi na podstawie jednej wypowiedzi. Na podstawie jednej wypowiedzi oceniam co najwyżej ludzi w danej chwili. A to duża różnica i każdy to robi.
Tak się składa, że mam o Tobie spore mniemanie, jesteś pomocnym i wartościowym człowiekiem (przynajmniej to forum by na to wskazywało, bo niby na podstawie czego innego mógłbym tak sądzić). Nie zmienia to faktu, że w tej danej chwili, prawdopodobnie przez lekkie zadufanie i niechęć do zgłębienia tematu, zachowałeś się głupio tongue.gif I nie widzę w tym nic zdrożnego żeby to skomentować tongue.gif

I to tyle w ramach off-topick'a.

Wracając do wątku: ~become może taktowanie maszyny ma znaczenie?
Przyznam, że strzelam. Choć do bardziej szczegółowych obliczeń dowolnego typu nie wybierałbym PHP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.