Mam sobie aktualnie formularz z checkboxów:
<?php <input type="checkbox" class="checkbox" name="domain_1" id="domain_1" onclick="if (this.checked == true) LiczKoszt('.$cena_r_pl.'); else LiczKoszt(-'.$cena_r_pl.');"/> <input type="checkbox" class="checkbox" name="domain_2" id="domain_2" onclick="if (this.checked == true) LiczKoszt('.$cena_r_pl.'); else LiczKoszt(-'.$cena_r_pl.');"/> <input type="checkbox" class="checkbox" name="domain_3" id="domain_3" onclick="if (this.checked == true) LiczKoszt('.$cena_r_pl.'); else LiczKoszt(-'.$cena_r_pl.');"/> ?>
oraz submita który wysyła dane:
<?php <input type="submit" name="submit2" id="submit2" value="Dalej" class="buttons2" size="30" onclick="javascript: if(document.getElementById('domain_1').checked==true) { location.href='?go=link.php'; } else { alert('Proszę zaznaczyć minimum 1 opcję.');} return false; "/> ?>
I chcę zrobić teraz coś takiego, iż aby submit2 mógł wykonać czynność musi być zaznaczony minimum jeden checkbox (z trzech powyżej).
Obecnie udało mi się to zrobić tylko dla wersji z jednym chexboxem (domain_1) ale jak zrobić to dla wszystkich nie bardzo wiem.
I jak widać w submit2 mam zrobione przeniesienie do link.php lub alert ale czy da się zrobić aby submit2 stawał się po prostu DISABLED lub ENABLED gdy zaznaczony jest minimum 1 checkbox?