Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wysyłanie maila ze strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
woiran
Witam wszystkich serdecznie
Nie mogę wysłać maila ze strony:

[code]<?php
$to = [email=""]'nazwa@vp.pl'[/email];
$subject = 'temat';
$message = 'witam';
$headers = 'From: nazwa2@vp.pl' . "\r\n" .
'Reply-To: nazwa2@vp.pl' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

mail($to, $subject, $message, $headers);
?>[code]

Otrzymuję taki bląd:
franki01
Probujesz wysylac maile z serwera z niezainstalowanym zadnym programem wysylajacym mailem (bez serwera SMTP). Prawdopodobnie wysylasz go z localhosta. Sprobuj sciagnac jakis serwer, np. Free SMTP Server (freeware pozwala na wysylanie 10 emaili dziennie) albo skorzystaj z jakiś hostingów. To odnosnie tego bledu.

A w tym piewszym kodzie, to nie mam pojecia o co chodzi. Popraw go, to moze cos sie z tym zrobi.
woiran
Cytat(franki01 @ 3.05.2008, 19:58:36 ) *
Probujesz wysylac maile z serwera z niezainstalowanym zadnym programem wysylajacym mailem (bez serwera SMTP). Prawdopodobnie wysylasz go z localhosta. Sprobuj sciagnac jakis serwer, np. Free SMTP Server (freeware pozwala na wysylanie 10 emaili dziennie) albo skorzystaj z jakiś hostingów. To odnosnie tego bledu.

A w tym piewszym kodzie, to nie mam pojecia o co chodzi. Popraw go, to moze cos sie z tym zrobi.

Więc muszę mieć dodatkowo jakiś program mimo, że mam w php.ini takie informacje:

Kod

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from = [email="bla@vp.pl"]bla@vp.pl[/email]

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
;sendmail_path = /usr/local/sbin/sendmail

; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =
franki01
Tak, tam jest tylko konfiguracja danych, z jakimi PHP wysyla maile, a program powinien byc osobno zainstalowany.
woiran
Cytat(franki01 @ 3.05.2008, 21:24:14 ) *
Tak, tam jest tylko konfiguracja danych, z jakimi PHP wysyla maile, a program powinien byc osobno zainstalowany.

Więc mam już zainstalowany, tylko nie wiem czy aby na właściwym folderze
Niestetty nie wysyła jeszcze maili, pewnie trzeba to wszystko jakoś skonfigurować? Wyświetla mi nastepujacy błąd:
  1. <?php
  2. Warning: mail() [[/b][url="http://localhost/function.mail"][b]function.mail[/b][/url][b]]: SMTP server response: 550 Invalid recipient: [/b][email="nazwa@vp.pl"][b]nazwa@vp.pl[/b][/email][b] in E:Serwerwwwmail_przyklad4.php on line 9
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.