Oczytałem się mnóstwa artykułów na ten temat, i o ile wszystko jest jasne:
- pozycjonowanie głównie pod kątem Google;
- META TAGI
- znacznik TITLE
- slowa kluczowe a alt przy obrazkach;
- title przy linkach;
- stosowanie znaczników <H1>...<H6>;
- poprawna walidacja kodu;
to niestety niestety nie udało mi sie nigdzie znaleźć przykładu, informacji jak zrobić (jak się robi), żeby uzyskać efekt osobnych tagów keywords i description oraz znacznika title dla różnych podstron serwisu??
Załóżmy, że stronka jest podzielona na 4 główne działy -> html, css, js, php -> w takim przypadku jeszcze możliwe jest wpisanie osobnych ww. znaczników dla każdego z działów i strony głównej, co i tak wiąże się ze stworzeniem dodatkowych plików, a jak to zrobić (się robi) dynamicznie?

Przykładowo ja robiąc stronki stosują prostą zasadę działającą dzięki php, czyli dla przykładu wyżej:
Tworzę jeden plik główny -> index.php, działy rozpoznawane są poprzez dodatkową zmienną w linku, czyli np: dział php to: index.php?sect=php i następnie pobieram dane z bazy w zależności od działu (zmiennej sect pobranej z linku) ale co z znacznikami title i meta tagami dla każdego z tych działów?

Jest sens umieszczać wartości znacznika title, meta tagów keywords i description w bazie danych?? Pisząc wtedy prostą funkcję da się wyciągnąc z bazy te znaczniki i po wejściu w przeglądarce w dany dział czy nawet artykuł faktycznie w pasku tytyłu przeglądarki pojawi się chciany tytuł ale z tego co czytałem to nie wpłynie na pozycjonowanie bo roboty google i tak tego nie odczytają, bo nie mają dostępu do bazy, a z samej funkcji nie jak nic nie wyciągną:/:/:/
Bez bazy da się też zrobić osobne pliki i w plikach przetrzymywać te dane, następnie przy pomocy funkcji php odczytywać właściwy, ale czy to ma sens i czy w ogóle to coś da, zresztą przy dużej liczbie artykułów to niemożliwe do zrobienia:/:/
Może wiecie jakie jest na to rozwiązanie, a jak wy to robicie?

Z góry dzięki pozadrawiam