Jak każdy początkujący pomimo dużej ilości dostępnych skryptów naskrobałem coś sam.
Nie ma to wyglądu bardziej chodzi mi o kod i bezpieczeństwo.
W wolnej chwili jeśli możecie zobaczcie pliki które tu przedstawię i panel działający na stronie. Jedna serdeczna prośba jeśli komuś się uda włamać to nie rozwalajcie bazy danych , ani mojego virtualnego serwera dobrze.
Logowanie do strony
plik login.php
<?php $zapytanie= "SELECT id, uzytkownik, haslo FROM user". " WHERE uzytkownik = '".$_POST['f_uzytkownik']."'". //echo $zapytanie.'<br>'; $_SESSION['uzytkownik'] = $_POST['f_uzytkownik']; $_SESSION['stan'] = '1'; //echo "Zostaniesz przekierowany na oryginalna strone ktora wybrales...<br> "; $zapytanie="UPDATE user SET data_log='".$data_log."'"." WHERE uzytkownik='".$_POST['f_uzytkownik']."'; "; }else{ echo "<a href=\"login.php\" style=\"text-decoration:none;\">Dane nieprawidłowe. Zapisz na kartce i policz do 10 ... POPRAW ...</a>"; } }else{ echo "<form action=\"login.php\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\" name=\"login_users\" > Uzytkownik: <input maxlength=\"50\" size=\"50\" name=\"f_uzytkownik\" type=\"text\" /><br /> Hasło: <input size=\"20\" maxlength=\"12\" name=\"f_haslo\" type=\"password\" /><br /> <input type=\"submit\" value=\"Zaloguj się\" name=\"d56b699830e77ba53855679cb1d252da\" /><br /> </form>"; } ?>
Plik funkcji lib.php wiem, że funkcje służą do innych celów, ale to początek.
<?php //sprawdz_login(); function sprawdz_login(){ If (($_SESSION['stan'] == '1') && ($_SESSION['uzytkownik'] > '')){ echo "Witaj <b>".$_SESSION['uzytkownik']."</b> <a href='index.php?wyloguj=tak'>Wyloguj się</a><br />"; //echo "<br>Jesteś na stronie Administracyjnej"; }else{ if($_SESSION["zalogowany"]==0){ echo "Nie masz dostępu do tej części witryny. <a href='../index.php'>Zaloguj się</a></body></html>"; } if($_GET["wyloguj"]=="tak"){$_SESSION["stan"]=0; //exit(); } } ?>
Pliki ze stronami na których już są tajne dane (index.php i rejestracja.php )
<?php require("lib.php"); sprawdz_login(); ?> <a href="opis.php">Opis</a><br /> <a href="linki.php">Linki</a><br /> <a href="rejestracja.php">Rejestracja</a><br />
Plik Rejestracja.php
<?php require("lib.php"); sprawdz_login(); { $imie=$_POST['f_imie']; $nazwisko=$_POST['f_nazwisko']; $e_mail=$_POST['f_email']; $uzytkownik=$_POST['f_uzytkownik']; $tel_kontaktowy=$_POST['f_telkontaktowy']; $status='AKTYWNY'; // łączymy się z bazą { } $query = "INSERT INTO user (imie, nazwisko, e_mail, uzytkownik, haslo, tel_kontaktowy, data_rej, data_l
o , status ) ". "VALUES ('$imie', '$nazwisko', '$e_mail', '$uzytkownik', '$haslo', '$tel_kontaktowy','$data_rej','$data_rej', '$status')"; //include 'include/DB_close.php';//*/ //header("Location: index.php"); " Kliknij <b>Wyloguj</b> by przetestować nowe konto..<br />"; exit; } ?> <form action="rejestracja.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploadform"> Imię: <input maxlength="50" size="50" name="f_imie" type="text" /> <br /> Nazwisko: <input maxlength="50" size="50" name="f_nazwisko" type="text" /><br /> E-mail: <input maxlength="50" size="50" name="f_email" type="text" /><br /> Użytkownik: <input maxlength="50" size="50" name="f_uzytkownik" type="text" /><br /> Hasło: <input maxlength="50" size="50" name="f_haslo" type="text" /><br /> Tel. kontaktowy: <input maxlength="50" size="50" name="f_telkontaktowy" type="text" /><br /> <input value="Zarejestruj się ..." name="upload" type="submit" /> </form><br /> <a href="index.php">Strona główna Admina</a>
Całość można można potestować na Strona skryptu
użytkownik : test
hasło: test
Bardzo bym prosił o informację, czy jest on coś wart i czy drobne zmiany i będzie dobry.
Będę bardzo zobowiązany za sugestię i pomysły oraz pokazanie mi błędów ( ewentualny kod włamania

Nie oceniajcie wyglądu bo nie o to mi chodzi. Jest to stan bardzo surowy graficznie , chodzi o KOD.
Proszę o nie karcenie mnie zbyt mocno bo się potnę

Pozdrawiam
Redelek