Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][flash] Edytor WYSIWYG dla treści zamieszczonej w swf
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
sowiq
Witam,

natknąłem się na pewne zagadnienie. Otóż robię stronkę we flashu. Chodzi o to, że treść tej strony ma być edytowalna z poziomu CMS, poprzez jakiś edytor wizualny (typu FCKeditor, Tiny MCE itp) i później wczytywana jako HTML do flasha.

Problem tylko z tym, że Flash (przynajmniej wersja 8) nie interpretuje wszystkich tagów i właściwości, np nie zadziała
Kod
<span style="color: #ff0000">coś</span>
ale zadziała za to
Kod
<font color="#ff0000">coś</font>
Oczywiście edytory WYSIWYG generują tę poprawna wersję.

Przy różnorodności generowanych treści ich zamiana przez preg'i nie jest dla mnie rozwiązaniem.

I teraz pytanie - czy jest jakiś edytor WYSIWYG, który generuje np. BBCode? Bo już nie wymagam, żeby generował HTML rozumiany przez Flash'a. A może jakaś wtyczka np. do Tiny MCE?

Z góry dzięki za pomoc.

[edit]
Jeszcze mi się myślenie nie włączyło z rana. Co do BBCode: http://wiki.moxiecode.com/examples/tinymce..._example_14.php
Ale pytanie o format podany wyżej pozostaje otwarte.
paqu
Witam,
odgrzewam temat, znalazłem rozwiązanie tego problemu.
Nasz WYSWIG to tinyMCE:
1. Uruchamiamy tinyMCE z pluginem ' legacyoutput ' +
dorzucamy do inita jedna linikę: extended_valid_elements : 'b,i'
całość wygląda tak :
  1. <script type="text/javascript">
  2. tinyMCE.init({
  3. theme : "advanced",
  4. mode : "textareas",
  5. plugins : "legacyoutput",
  6. extended_valid_elements : 'b,i'
  7. });

2. W plikach tiny_mce szukamy tinymce/plugins/legacyoutput/editor_plugin.js oraz editor_plugin_src.js.
Otwieramy pliki i szukamy frazy : "forecolor"
to co znajdziemy zamieniamy na:
forecolor : {inline : 'font', attributes : {color : '%value'}},

To wszystko biggrin.gif Cieszymy się z działającego edytora CMS dla plików wsadowych do SWF-a.
Napisane na podstawie: http://stackoverflow.com/questions/3494555...to-as3-htmltext
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.