Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z sesja.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Malvegil
Po wpisaniu loginu i hasła.
  1. <?php
  2. if ((($_POST['login'] == 'xxx') && ($_POST['password'] == 'xxx')) OR (($_POST['login'] == 'xxx1') && ($_POST['password'] == 'xx1'))) {
  3. session_register("sesja_moja");
  4. $login = $_POST['login'];
  5.  
  6. $_SESSION['dostep'] = 'HeadAdmin';
  7. $_SESSION['uzytkownik'] = $login; 
  8. echo ("Logowanie pomysle. Wstep do Panelu Administracyjnego dozwolony. Witaj ".$_SESSION['uzytkownik']);
  9. ?>

W wyzej wymienionym skrypcie jest ok. Zmienia $_SESSION['uzytkownik'] na nazwe uzytkownika.

A ten jest w innym pliku
  1. <?php
  2.  
  3. echo("Witaj".$_SESSION['uzytkownik']);
  4.  if (session_is_registered("sesja_moja")) { 
  5.  
  6. echo "<A HREF=index.php?pokaz=panel_administracyjny id=\"link12\" onmouseover=\"podswietl(this.id)\" onmouseout=\"normal(this.id)\">Panel Administracyjny</a>"; 
  7. } 
  8. else 
  9. { 
  10. echo "<a href=\"index.php?pokaz=administracja\" id=\"link11\" onmouseover=\"podswietl(this.id)\" onmouseout=\"normal(this.id)\">- Administracja</a><br />"; 
  11.  
  12. } 
  13.  ?>

I nie wykrywa sesji. Dlaczego? Mecze sie z tym juz kilka godzin
.radex
dziś się raczej nie używa session_register i session_is_registred. zamiast tego możesz dać $_SESSION['nazwa'] = ''; i isset($_SESSION['nazwa']).

Spróbuj zakomentować

Kod
session_cache_limiter('nocache');

Nie jestem pewien (bo nie korzystałem z tej funkcji), ale drogą dedukcji (manual) myślę, że może o to chodzić.
b4x
Cytat
Przy korzystaniu z tablicy $_SESSION (lub $HTTP_SESSION_VARS) nie nalezy korzystać z funkcji session_register(), session_is_registered() i session_unregister().

session_register" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
oscar17
U mnie działa ten twój kod...
Ale zgodnie z postami powyżej spróbuj zrobić coś takiego:
  1. <?php
  2. if ((($_POST['login'] == 'xxx') && ($_POST['password'] == 'xxx')) OR (($_POST['login'] == 'xxx1') && ($_POST['password'] == 'xx1'))) 
  3. {
  4. $_SESSION['sesja_moja'] = 1;
  5. $login = $_POST['login'];
  6. $_SESSION['dostep'] = 'HeadAdmin';
  7. $_SESSION['uzytkownik'] = $login; 
  8. echo ("Logowanie pomysle. Wstep do Panelu Administracyjnego dozwolony. Witaj ".$_SESSION['uzytkownik']);
  9. }
  10. ?>

i drugi plik:
  1. <?php
  2. echo("Witaj".$_SESSION['uzytkownik']);
  3. if (isset($_SESSION['sesja_moja'])) 
  4. { 
  5. echo "<A HREF=index.php?pokaz=panel_administracyjny id=\"link12\" onmouseover=\"podswietl(this.id)\" onmouseout=\"normal(this.id)\">Panel Administracyjny</a>"; 
  6. } 
  7. else 
  8. { 
  9. echo "<a href=\"index.php?pokaz=administracja\" id=\"link11\" onmouseover=\"podswietl(this.id)\" onmouseout=\"normal(this.id)\">- Administracja</a><br />"; 
  10. }
  11. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.