Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fatal error: Maximum execution time of 15 seconds exceeded
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Bychuuu
Dziendobry smile.gif Mam otóz taki problem
Kod
[b]Fatal error[/b]:  Maximum execution time of 15 seconds exceeded in [b]/home/xxxx/public_html/sources/action_public/thanks.php[/b] on line [b]204[/b]

korzytsam z forum ipb i zainstalowałem jedna z modyfikacji dokladnie nazywa sie thanks advenced 2.3 i niestety jak klikam aby pokazała mi sie historią kto komu podziekowal to wyskakuje taki błąd co jest nie tak?
wiem, ze trzeba cos zmienic w pliku php.ini niestety nie mam do niego dostepu, a dmin sie nie zgodzil na zmiane :? ale dziwne jest to, ze zainstalowalem form testowe na tym samym serwerze i wgralem tego moda i dziala idealnie, a to ten sam serwer. O co chodzi?

Z gory dziekuje za pomoc
.radex
Ten błąd oznacza, że skrypt wykonywał się dłużej niż 15 sekund, a taki jest właśnie limit. Prawdopodobnie masz słaby serwer.
webdice
Spróbuj użyć set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Bychuuu
ale jak mam słaby serwer to czemu na testowym forum na tym samym serwerze dziala ?

webdicepl jak mam to uzyć?
.radex
Pierwsze: albo coś spie... zepsułeś, albo po prostu testoewe ma mniej danych do przetworzenia

Drugie: A od czego masz manual? set_time_limit(60);
Bychuuu
Cytat
Drugie: A od czego masz manual? set_time_limit(60);

tak, ale gdzie mam to dodać? bo w tej chwili dodawałem do pliku thanks.php po <? i wtedy pokazywał mi się ten sam blad, ale powikesza mi sie liczba z 15 na taka jakas ustawilem, czyli 60
Kod
Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in /home/xxxxx/public_html/sources/action_public/thanks.php on line 202

PS A u was kto robił ten system podziekowan ? smile.gif
Qleer
Czyli jednak coś spieeee.... Tak długo skrypt nie powinien się wykonywać - zobacz w pliku thanks.php co jest nie tka albo daj go na forum
_bolek_
a patrzyles na google ?

wpisalem kilka słów i znalazłem problem/rozwiazanie na forum ipb 

http://forums.invisionize.com/lofiversion/...hp/t125788.html
Bychuuu
ten plik byl od razu w modzie, wiec nic w nim nie zmienialem. nie wiem co moglem zrobic zle poniewaz tak samo instalowalem na testowym forum
http://www.sendspace.com/file/6g386i

nie moglem wkleic calego kodu bo niby za dlugi post ;/

edit: tak na patrzylem na gogle
a co do tego ma mod Unreal Hide Hack ? winksmiley.jpg okay moze tam bedzie rozwiazanie winksmiley.jpg jednka nie pisza, aby zmienic w pliku php.ini, ale wspomnialem juz, ze nie mam do niego dostepu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.