Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]formularz widoczny po kliknięciu - jak zrobic
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
mikemat
witam!!!

moje pytanie jak w temacie, jak zrobic, aby czesc formularz byla widoczna dopiero po kliknieciu (zaznaczeniu) pola wyboru,

czy da sie zrobic, aby czesc do ktorej dostep bedzie mial user przed zaznaczeniu pola wybory, bedzie widoczna, ale nie bedzie sie dalo niczego wpisac do formularza (chyba ze zaznaczy pole wyboru - wtedy mozna wpisac) ?

czyli:

pole 1
pole 2 -> sa widoczne
pole 3
....

pole 10
pole 11 -> niewidoczne lub mozliwe do wypelnienia dopiero po zaznaczeniu pola wyboru
pole 12
....

jak to zrobic questionmark.gif?

dziekuje z gory za pomoc biggrin.gif
spenalzo
Przenoszę.
FiDO
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=8174
mikemat
Cytat

dzieki za odpowiedz

a nie ma czegos nie w javie ?
Dominik
Cytat

Grrr angrysmiley.gif to jest JavaScript zwana bardziej poprawnie jako ECMAScript a NIE Java.
mikemat
Cytat
Cytat

Grrr angrysmiley.gif to jest JavaScript zwana bardziej poprawnie jako ECMAScript a NIE Java.

to to wiem, ze to JAVASCRIPT,

ponawiam pytanie, czy jest jakis inny sposob niz java (w domysle SCRIPT) ?
itsme
oczywiscie ze jest ponownie przeladowac strone i niech php zdecyduje co ma sie wyswietlic
mikemat
Cytat
oczywiscie ze jest ponownie przeladowac strone i niech php zdecyduje co ma sie wyswietlic

chcialem uniknac przeladowania strony, ale chyba nie mam wyjscia, zrobie formularz podzielony na 2 czesci i 2 czesci bedzie na 2 stronie
DeyV
Cytat
java (w domysle SCRIPT)

A to domyślny Pan. A my niby dlaczego mamy być tacy domyślni? Przecież nikt Ci nie broni napisać sobie mały aplecik... w JAVIE (bez SCRIPT - jeśli ktoś sie nie domyslił)
Tak więc jak masz coś do powiedzenia - mów to, nie oczekując, że będziemy rozszyfrowywać Twoje (błędne zresztą) pomysły.
mikemat
Cytat
Cytat
java (w domysle SCRIPT)

A to domyślny Pan. A my niby dlaczego mamy być tacy domyślni? Przecież nikt Ci nie broni napisać sobie mały aplecik... w JAVIE (bez SCRIPT - jeśli ktoś sie nie domyslił)
Tak więc jak masz coś do powiedzenia - mów to, nie oczekując, że będziemy rozszyfrowywać Twoje (błędne zresztą) pomysły.

nie rozumiem w czym problem, w podanym linku byl skrypt - javascript - wiec o jaki inny moglo mi chodzic ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.