Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przejście na inną stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spykaj
Oto jest problem:

Ogólny schemat budowy mojej strony wygląda tak:

1. <?php
  2. include('gora.php');
  3. wykonuj_skrypty_itd();
  4. include('dol.php');
  5. ?>

No i np. skrypt dodawania komentarz jest w pliku comment_add.php. Jeśli są jakieś problemy to włącza się jakiś komunikat z tego pliku, gorzej kiedy nie ma żadnych problemów (paradoksalnie smile.gif ) otóż wtedy wolałbym, żeby włączyła się strona z komentarzem czyli news_show.php, jednak nie potrafię tego zrobić inaczej niż przeładowanie strony po sekundzie, ale to jest słabe rozwiązanie ;/ ogólnie mógłbym jakoś próbować zaincludować ten plik news_show w comment_add jednak to odpada ze względu na strukturę strony, jest już zaincludowany plik 'gora.php' itd, to rozwiązanie też odpada. Zna ktoś jakiś dobry sposób na rozwiązanie tego problemu ? :/
legorek
W twoim wypadku rozwiązania są trzy:
1) javascript (zły pomysł)
2) wysłanie nagłówka z przekierowaniem: header('Location: costam.php'); Jednak nagłówek musisz wysłać, przed wysłaniem czegokolwiek do przeglądarki, więc musisz zmodyfikować swoją stronę, żeby tak się działo. Ewentualnie możesz rozpocząć buforowanie wyjścia na początku strony i zrzucić bufor na końcu.
3) Napis użytkowniku: kliknij tutaj aby zobacz swój komentarz smile.gif
Spykaj
3. Nie chcę tego tongue.gif

2. Nom, headery są ok, ale jednak już trochę się wkopałem w ten include('top.php'); Chyba zostaje buforowanie drogą eliminacji tongue.gif
neverever
ja kiedy nie moge użyć header, to nie bawiac się z javascriptem robię przekierowanie meta
  1. <?php
  2. echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL='.$PHP_SELF.'">';
  3. ?>

-podpatrzyłem kiedys na innym forum guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.