nikosss
20.07.2008, 22:07:03
wiem ze bylo milion razy ale albo zle cos wyczytałem albo mam juz szare komorki zlasowane bo mi to nie dziala a mam zrobione tak:
webdice
20.07.2008, 22:26:40
Odświeżyłeś stronę? Jeśli tak i dalej Ci nie działa to włącz sobie pełne raportowanie o błędach i napisz czy coś wyskakuje.
P.S. Zmień tytuł tematu, bo w innym wypadku go zamknę.
nikosss
20.07.2008, 22:50:09
jeszcze raz bo coś sie popsuło przy edycji
<?php
$nazwa_ciacha_produktu="produkt_".$produkt_id;
echo"$nazwa_ciacha_produktu"; $licznik_produktu = $_COOKIE['$nazwa_ciacha_produktu'];
?>
nazwa ciacha sie wyswietla ale licznik_produktu juz nie - nie wyskakują zadne błedy no chyba ze mam to gdzies wylaczone - jak moge wlaczyc to wyświetlanie bykow ?
a jakbym chciał to zrobić na sesjach ? co lepsze ? przy duzej ilosci przegladanych produktów nie zmuli mi sie ?
nitro18
20.07.2008, 22:51:37
nikosss wstaw kod, bo ja nic nie widzę
musi być:
<?php
//tutaj jakaś treść
?>
z tym że ob_start ma być na początku pliku a ob_end_flush na końcu
webdice
20.07.2008, 22:52:11
<?php
$_COOKIE[$nazwa_ciacha_produktu]
?>
nikosss
20.07.2008, 22:57:56
poprawiłem teraz mam tak:
<?php
$nazwa_ciacha_produktu="produkt_".$produkt_tresc_id;
$licznik_produktu=$_COOKIE[$nazwa_ciacha_produktu];
?>
jak dam end_flush to sie pluje ze naglowkow nie moze edytowac - dalej mi nie dziala
wrzasq
21.07.2008, 00:14:35
trudno, zeby cos sie wyswietlalo, po ob_end_clean(). gdzie wstawiasz ob_start()? musisz je wstawic NA SAMYM POCZATKU SKRYPTU, a nie tylko pliku, w ktorym ustawiasz ciastka. jesli uzywasz include() musisz wlaczyc buforowanie "na zewnatrz" czyli w pliku wywolywanym przez klienta. jezeli masz nadal blad, ze naglowki zostaly juz wyslane, a ty uzywasz ob_*() to znaczy, ze uzyles tego bez sensu.
nikosss
21.07.2008, 00:25:17
nie no wymiękam wstawiam to na początku to mi sie nic nie wyświetla.... powiedzcie mi czy jak zamiast ciastka ustawie sesje to bedzie to bardzo zmulalo przeglądarke ? - powiedzmy ze mam 100 tys pozycji wiadomo nikt tego w całości nie przejrzy ale z 1000 moze - to tysiac sesji zmuli przegladarke czy raczej nie ?
webdice
21.07.2008, 08:05:43
Sesje działają po stronie serwera, więc przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy, poza tym możesz utworzyć do 20 ciasteczek o maksymalnej wielkości 4 kb. Na dodatek nie twórz tylu zmiennych tylko jedną tablice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.