Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pytanie zwiazane z ob_start
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nikosss
wiem ze bylo milion razy ale albo zle cos wyczytałem albo mam juz szare komorki zlasowane bo mi to nie dziala a mam zrobione tak:
webdice
Odświeżyłeś stronę? Jeśli tak i dalej Ci nie działa to włącz sobie pełne raportowanie o błędach i napisz czy coś wyskakuje.

P.S. Zmień tytuł tematu, bo w innym wypadku go zamknę.
nikosss
jeszcze raz bo coś sie popsuło przy edycji

1. <?php
  2. $nazwa_ciacha_produktu="produkt_".$produkt_id;
  3.  
  4. setcookie("$nazwa_ciacha_produktu","byl",time()+3600);
  5.  
  6. echo"$nazwa_ciacha_produktu";
  7. $licznik_produktu = $_COOKIE['$nazwa_ciacha_produktu'];
  8. echo"$licznik_produktu";
  9. ?>

nazwa ciacha sie wyswietla ale licznik_produktu juz nie - nie wyskakują zadne błedy no chyba ze mam to gdzies wylaczone - jak moge wlaczyc to wyświetlanie bykow ?

a jakbym chciał to zrobić na sesjach ? co lepsze ? przy duzej ilosci przegladanych produktów nie zmuli mi sie ?
nitro18
nikosss wstaw kod, bo ja nic nie widzę

musi być:

1. <?php
  2.  
  3. //tutaj jakaś treść
  4.  
  5. ?>

z tym że ob_start ma być na początku pliku a ob_end_flush na końcu
webdice
  1. <?php
  2. $_COOKIE[$nazwa_ciacha_produktu]
  3. ?>
nikosss
poprawiłem teraz mam tak:

1. <?php
  2. $nazwa_ciacha_produktu="produkt_".$produkt_tresc_id;
  3. setcookie("$nazwa_ciacha_produktu","byl",time()+3600);
  4. $licznik_produktu=$_COOKIE[$nazwa_ciacha_produktu];
  5. ?>

jak dam end_flush to sie pluje ze naglowkow nie moze edytowac - dalej mi nie dziala
wrzasq
trudno, zeby cos sie wyswietlalo, po ob_end_clean(). gdzie wstawiasz ob_start()? musisz je wstawic NA SAMYM POCZATKU SKRYPTU, a nie tylko pliku, w ktorym ustawiasz ciastka. jesli uzywasz include() musisz wlaczyc buforowanie "na zewnatrz" czyli w pliku wywolywanym przez klienta. jezeli masz nadal blad, ze naglowki zostaly juz wyslane, a ty uzywasz ob_*() to znaczy, ze uzyles tego bez sensu.
nikosss
nie no wymiękam wstawiam to na początku to mi sie nic nie wyświetla.... powiedzcie mi czy jak zamiast ciastka ustawie sesje to bedzie to bardzo zmulalo przeglądarke ? - powiedzmy ze mam 100 tys pozycji wiadomo nikt tego w całości nie przejrzy ale z 1000 moze - to tysiac sesji zmuli przegladarke czy raczej nie ?
webdice
Sesje działają po stronie serwera, więc przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy, poza tym możesz utworzyć do 20 ciasteczek o maksymalnej wielkości 4 kb. Na dodatek nie twórz tylu zmiennych tylko jedną tablice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.