Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Smarty Jacascript przekazanie tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
tajfun7
Witam,
z php do smarty przekazuje tablicę z bazy, która zawiera pola id,nazwa (takich 13 rekordwow).
i teraz chce stworzyc nowe okno w javascript za pomoca window.open w którym będę wyświetlał zawartośc tej tablicy.Pytanie jak przekzać tą tablice ze smarty do javascript?
yasiek
Wydaje mi się, że robisz to trochę na około winksmiley.jpg nie lepiej przekazywać w window.open jakiś parametr, dzieku któremu to otwarte okienko (a dokładnie pliczek .php) będzie wiedziało jakie dane pobrać z bazy? zamiast drogi php->smarty->javascript->okienko.php pozbędziesz się pierwszych trzech ogniw smile.gif
tajfun7
w smarty mam gotowa tablice i w szblonie moge ja wyswietlic za pomoca foreach, tylko ta tablice chce wyswietlic w malym okineku wywolywanym przez javascript. pytanie jak to zorbic? za pomoca window.open otworzyc jakis plik php? i co dalej?

dzieki za podpowiedz zrobilem to otwierajac plik php i tam pobieram dane i wyswietlam za pomoca echo. JEst to jakies wyjscie tylko tam musi byc caly skrypt odpowiedzialny za polaczenie z baza. Problem rozwiazany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.