Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL] Problem z wgraniem bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fish2000
Więc tak, mam problem z wgraniem bazy danych, poprzednio miałem forum na phpbb przemo, teraz przenoszę też na przema, ale gdy próbuję wgrać bazę wyskakują następujące błędy:

Później próbowałem opuścić 1 zapytanie (czy jakoś tak) to wyskoczyło mi to

Forum znajduje się na cba.pl

Nie wiem, chyba coś źle robię, może mam zedytować odpowiedni plik?

Proszę o pomoc.
ddiceman
Jak na moj gust, to sewer jasno pisze, ze przekraczasz liczbe zapytan (25000). Musisz wyciac czesc insertow i przeniesc je do innego pliku a nastepnie wgrywac pliki kolejno.
lucca
Najlepiej będzie jak otworzysz plik i go po prostu podzielisz wg tablic smile.gif
fish2000
Dzięki za odpowiedź, czy to znaczy, że np w jakimś edytorze mam porobić kilka plików z tej 1 bazy, nie przekraczając 25000 linijek?
lucca
Cytat(fish2000 @ 29.07.2008, 13:47:02 ) *
Dzięki za odpowiedź, czy to znaczy, że np w jakimś edytorze mam porobić kilka plików z tej 1 bazy, nie przekraczając 25000 linijek?

Dokładnie:) Najlepiej jest podzielić wg tablic, ale tak, żeby nie przekraczała limitów.
fish2000
No dzięki bardzo, mam nadzieję, że wszystko będzie grało jak należy winksmiley.jpg.
ddiceman
Cytat(fish2000 @ 29.07.2008, 13:47:02 ) *

Nie linijek a instrukcji. Co prawda prawie na pewno dwie instrukcje nie beda wyeksportowane w jednej linii, ale zeby byc precyzyjnym.
I rzeczywiscie, to co pisze poprzednik: jezeli mozesz (i tabele nie masz za duze) to dobrze by bylo, zebys kolejno eksportowal ze starego serwera (jedna tabela = jeden plik) i w tej postaci wgrywal na nowy.
fish2000
No wszystko się zgadza, bardzo mi pomogliście, ale żeby nie zakładać nowego tematu mam pytnie: czy istnieje jakiś program który mi to szybko podzieli, czy zostaje mi ręczne dzielenie tej bazy?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.