Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tommy8324
Witam!!!

Mam problem z przeslaniem formularza. Uzywam krasnala ,moj system operacyjny to vista home premium(na xp wszystko dzialalo).Standardowo na poczatku plik html z fromularzem wyglada u mnie nastepujaco <form action="index.php" method="post">.Po wcisnieciu submita pojawia mi sie okienko "pobierz plik" z opcjami "otworz","zapisz","anuluj" ,gdy daje otworz otwiera mi sie kod zrodlowy index.php. Nie mam pojecia gdzie i co zmienic ,zeby skrypt sie wykonal. Z góry dziekuję za pomoc.
lucca
Nie masz php na serwerze.

Jeśli już chcesz używać gotowego serwera, polecam EasyPHP. Możesz go znaleść tutaj
tommy8324
Php działa mi bez zarzutu.Wszystkie skrypty wykonują się, problem pojawia się jedynie w momencie wysłania formularza do przetworzenia przez skrypt.Nie wiem czemu pojawia mi sie okienko i otwiera się plik tekstowy z kodem zrodlowym. Mimo wszystko wolałbym pozostac przy krasnalu,na wampie mam ten sam problem.Jak ktos wie jak rozwiazc ten problem to prosze o odpowiedz.Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.