Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] PhpMAILER - problem z wieloma mailami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ApC
witam,
mam serwis i ostatnio robilem start stronki i teraz tak. zawsze mialem na php mailer i bylo okej, a teraz rejestruje sie np. 100 osob na raz i jest problem, bo php mailer nie wysyla wiadomosci i wywala blad (mam wylaczona obsluge bledow). gdy sie odczeka np. 30 minut dalej mozna dzialac. smtp jest na o2.pl . wiec o co chodzi?
pzdr

wie kto co na ten temat?
SirZooro
No niestety bez komunikatu błędu będzie ciężko pomóc, bo jasnowidz akurat siedzi na urlopie sad.gif

Spróbuj zapisywać maile do wysyłania do bazy, i wysyłaj je ze skryptu odpalanego z cron'a co minutę. Jeżeli problem wynikał ze zbyt dużej ilości połączeń do serwera SMTP, powinno pomóc (a przynajmniej mam taką nadzieję).
ApC
To zapewne z powodu tych wielu połączeń. Tylko, że:
podczas wywołania $mail -> Send(); jest błąd i wygląda to tak jak exit; lub or die ();.

Czy ta zbyt duża ilość połączeń może coś takiego wywołać? Na skrzynce smtp mam:

Cytat
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program
gox
a kiedy korzystasz z SMTP oferowanego przez serwer f. mail() to jak sprawa wyglada?
sf
Jeśli korzystasz z darmowego konta smtp na o2 to raczej nie ma się co dziwić. Na pewno wprowadzili jakieś ograniczenia na ilość wysyłanych e-maili w ciągu danego czasu. Zauważ też, że klasa phpmailer ma funkcję, która umożliwia odczyt ostatniego błędu. Należy z niej skorzystać. Do tego włącz raportowanie błędów w php na pełen poziom bo exit / die na pewno nie ma w metodzie mail.
kayy
SMTP o2 jest gówniane, sam raz zawiesilem tam pop3 na 5 min. haha.gif

Ja proponuje korzystać z mail(); sprawdzałem i radził sobie z 1000 mailami na raz winksmiley.jpg

A jeżeli chcesz SMTP to spróbuj z tym od GMaila
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.