Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [nowy mod]user online/offline
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Ive
hm gdzieś kiedyś widziałem takiego moda że pod avatar'em i nick'iem był jego aktywny status [online/offline], czasami taka opcja by się przydała na forum [nie chodzi mi o to co jush jest na indexie że jak ktoś doda posta to po lewej stronie pod avem jest jego aktywny status]

jak zwykle troche zamotałem treść ale nie jestem dobry z pisania jakichkolwiek textów ;P
pamiętajcie że to jest tylko propozycja więc nie 'euforiujcie się' [jest coś takiego w jezyku polskim?biggrin.gif] zbytnio

[EDIT]
jeśli adminom forum propozycja nie przypadnie do gustu prosze o usunięcie tematu po prostu żeby się tu istny offtopic nie zrobił biggrin.gif
menic
Moze i sie przyda. Bynajmniej nie zaszkodzi winksmiley.jpg
spenalzo
Eeee, to samo jest na stronie głównej, po co zasmiecać i tak zapchane okienko z postami?
GrayHat
mod polega na tym, ze podczas dodania new posta do bazy dodaje sie tez ip z ktorego pisano. i puzniej przy wyswietlaniu pinguje sie ten IP i jesli jest online to ping zwroci komunikat.... mod jak na polskie warunki jest zly... wiekszosc osob ma zmienny ip :/ a np jak ja sie rozlacze to puzniej bedzie jakas czesia lub zosia etc... i juz mod nie przydatny :/
spenalzo
Co Ty gadasz?
Jakby na tej zasadzie mod działął to o kant dupy można by go potłuc... Mod online sprawdza czy user w ciagu xx ostatnich minut ktos otworzyl dana strone - jezeli tak wyswietla online itd. Doklanie tak jak na stronie glownej.

PS. A przynajmniej ja bym go tak napisał biggrin.gif
Ive
no ale wiesz
ktos ma modem [w dodatku wooooooolny] to mu się raczej nie będzie chciało sprawdzać kto jest na forum z głównego indexu [np. kiedy prowadzi z kimś topica i czeka na szybką odpowiedź to ma od razu wypisane czy X jest online/offline]
spenalzo
I co mu to da, że wie że jest online?

Ja na modemie napisałem chyba ponad 1000 postów i jakś mi nie przeszkadzało to.
Seth
Cos takiego jest na webinside.pl i szczerze mowic uwazam to za zbedny dodatek.
Ive
nie to nie
jak pisałem na początku niech admin usnie topica bądź go zamknie
itsme
nie to nie - obraz sie i idz do swojego pokoju tam sie wykrzycz :-)

zartuje zas tak powaznie
forum.php.pl to nie chateria lub inne narzedzie do dyskusji czasie zreczywistym :-)

nie bedziemy z tego robic choinki ;-0)

dlatego czesc modow nie bedziemy wprowadzac jest tez 2 powod - naprawde mamy rodziny prace i inne zajecia zas ktos ten mod musi podczepic sprawdzic itp

pozdraiwam

ps. topicow nie usuwamy tylko dlatego ze decyzja jest NIE musi zostac aby inni userzy wiedzieli ze takowa propozycja juz byla i jaka decyzja zapadla :-)
nobody
Tez jestem na nie, imo nie ma takiej potrzeby zeby pokazywac czy ktos jest online czy nie...jak komus zalezy to moze sprawdzic na stronie glownej. Juz lepszym pomyslem byloby dodanie w koncu buttona z GG :wink: .
DeyV
Cytat
nie to nie
jak pisałem na początku niech admin usnie topica bądź go zamknie

Forum opienie jest właśnie po to, by każdy z userów mógł wypowiedzieć się na temat forum, zaproponować coś itp. Ma to pozwolić również na usłyszenie opinii innych na dany temat, i zadecydowanie, czy warto się nad czymś męczyć czy nie.
A z opiniami jest tak, że 'tylko krowa nie zmienia poglądów' Oznacz to, że pomysły dawniej odrzucane, teraz wracają i są akceptowane i na odwrót.
Nie ma tu też czegoś takiego, ze jeden admin, mod narzuca innym swoje opinie (chyba że to It's_me - joke tongue.gif ) - dlatego nie należy wstydzić się swoich pomysłów. W końcu im więcej ich, tym większa szansa, że wymyśli się coś mądrego (czego przykładem jest już całkiem spora kolekcja modyfikacji, których nie uświadczysz nigdzie indziej).

Pozdrawiam
Ive
to "nie to nie" to nie było jakies takie desperackie krzyknięcie tongue.gif po prostu podsumowałęm wszycho tongue.gif czyli nie to nie tongue.gif
Bieniasxyz
Taki mod to tylko zbędny bajer.
Mod ten można looknąć nahttp://forum.ztm.waw.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.