Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prezentacja bazujaca na www
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
dobryvinyl.com
Witam,

szukam rozwiazania, które sprawi, ze po włozeniu płyty CD do czytnika automatycznie wyswietli sie plik index.html z płyty w trybie pełnoekranowym,
przeszukałem juz fora i troche pogoolalem, niestety bez wiekszych efektów. Ciezko mi nawet okreslic to jakas fraza.

Czy moze ktos z uzytkownikow forum mial taki problem? szukał takiego rozwiazania?
bylbym wdzieczny za odpowiedz.
nrafal
Potrzebujesz poszukać o składni pliku autorun.inf, który wrzucasz na CD. Są też programy generujące taki plik. Sprawdź ten link: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic915720.html
dobryvinyl.com
ok to czaje, ale problrem polega zby w trybie pełnoekranowym wyswietlic w przegladarce.
nexis
Utwórz plik autorun.inf o następującej zawartości:
Kod
[autorun]
shellexecute=index.html

A w pliku index.html użyj następującej funkcji java script:

1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
  2. <head>
  3. <title>Prezentacja</title>
  4. <script type="text/javascript">
  5. function fullscreen () {
  6. window.open('noweokno.html', '', 'fullscreen=1');
  7. }
  8. </script>
  9. </head>
  10. <body onload="fullscreen()">
  11. <p>Trwa otwieranie nowego okna!</p>
  12. </body>
  13. </html>

Oczywiście większość przeglądarek zgłosi ostrzeżenie próby otwarcia wyskakującego okienka, ale chwała im za to.
sowiq
Inaczej:
Kod
window.moveTo(-2, 0);
window.width = (screen.width+4) + "px";
window.height = (screen.height+27) + "px";
//27 is arbitrary, but you see where i'm going with this
nexis
Cytat(sowiq @ 25.09.2008, 22:56:51 ) *
Inaczej:
Kod
window.moveTo(-2, 0);
window.width = (screen.width+4) + "px";
window.height = (screen.height+27) + "px";
//27 is arbitrary, but you see where i'm going with this

Sprawdzałeś ten kod w ogóle? To nie daje absolutnie efektu pełnego ekranu, bo chociażby paski zostają!
sowiq
Cytat(nexis @ 25.09.2008, 23:10:44 ) *
Sprawdzałeś ten kod w ogóle? To nie daje absolutnie efektu pełnego ekranu, bo chociażby paski zostają!
To kod znaleziony na forum. Wkleiłem go razem z podobnym do Twojego, ale później zobaczyłem, że zdublowałem, więc usunąłem pierwszy i został tylko ten smile.gif

Ogólnie w 'moim' sposobie chodzi o to, żeby nie robić fullscreen'a, tylko przesunąć okno przeglądarki w górę i w lewo i rozciągnąć je tak, żeby było widać tylko viewport. Podane wartości liczbowe są oczywiście przykładowe i należy je dobrać do odpowiedniego przypadku.

[edit]
Ok, przyznaję - powinienem sprawdzić przed wklejeniem. Działa tylko na IE 6 i tylko w przypadku, gdy okno nie jest zmaksymalizowane.
dobryvinyl.com
Dziki wielkie, jak zawsze mozna na was liczyc, zaraz biore sie za sprawdzanie.
vokiel
Możesz spróbować tak:
  1. <script type="text/javascript">
  2. window.open('http://www.mypage.com','mywindow','fullscreen=yes');

Albo otworzyć przeglądarke z lini komend. Najlepiej jakbyś miał pewność, że takowa istnieje (polecam Operę) i jej polecania lini komand lub dla IE
Kod
iexplore -k
(jak płyte odpalasz na Win to IE raczej każdy gdzieś tam ma)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.