Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
cichy123
Witam,

prośba o ocenę strony internetowej http://www.odlewniacichocki.pl/

Będę wdzięczny za wszystkie wasze uwagi.

Pozdrawiam
skowron-line
Jak dla mnie bomba 7.5/10
Stronka utrzymana w świetnym surowym klimacie metalu, bardzo oddaje charakter strony.
W "ofercie" pojawia się skrol więc możesz to poprawić.
cichy123
Cytat(skowron-line @ 8.10.2008, 08:42:01 ) *
W "ofercie" pojawia się skrol więc możesz to poprawić.

Ponieważ w tej zakładce jest więcej tekstu.

Dzięki za opinię.
skowron-line
Cytat(cichy123 @ 8.10.2008, 07:16:21 ) *
Ponieważ w tej zakładce jest więcej tekstu.

Dzięki za opinię.

Dało się zauważyć ale myślałem że chcesz utrzymać wszystko bez skrola
melkorm
Nic dodać nic ująć - stronka super ;] - patrzałem tylko na wygląd w kod nie chciało mi się zgalądać xP

Jedyne do czego można się przyczepić to linki w treści może daj im białą czcionke bo ... serio przyapdkiem tarfiłem na zmiane odcienia czcionki- pazre a to link w tekście ohmy.gif Ale to taki drobny szczegół ;]
cichy123
Cytat(melkorm @ 8.10.2008, 09:54:26 ) *
Jedyne do czego można się przyczepić to linki w treści może daj im białą czcionke bo ... serio przyapdkiem tarfiłem na zmiane odcienia czcionki- pazre a to link w tekście ohmy.gif Ale to taki drobny szczegół ;]

Dzięki za uwagę. Też się nad tym zastanawiałem i chyba dam inny kolor linków w tekście.

Cytat(skowron-line @ 8.10.2008, 09:17:47 ) *
Dało się zauważyć ale myślałem że chcesz utrzymać wszystko bez skrola

Przy rozdzielczości 1024 na 768 pikseli pionowy scroll jest w każdej zakładce.
blooregard
Świetna strona.
AjaxSrajax
Hej,

Kod jaki jest - każdy widzi, ale wygląd ładny biggrin.gif Jedyne czego mi tu brakuje, to jednak minimalna ilość koloru. Czytam, że chcesz dać inny kolor linków, nie wiem jak wtedy by to wyglądałło, ale póki co ja bym spróbował dać jakiś żywy kolor dla backgroundu w menu na :hover.

cheers...
webber
eehhh... a wg mnie typografia troszkę leży, trudno się czyta tekst na tej stronie, gdybym nie powiększył sobie jej w FF to musiałbym czytać będąc bardzo blisko przy monitorze biggrin.gif

No i jeszcze taki "szczegół" ^^

http://www.odlewniacichocki.pl/images/
http://www.odlewniacichocki.pl/js/
http://www.odlewniacichocki.pl/css/

Ale ogólnie piknie, strict spełniony, to się ceni smile.gif
cichy123
Cytat(webber @ 8.10.2008, 11:31:44 ) *
eehhh... a wg mnie typografia troszkę leży, trudno się czyta tekst na tej stronie, gdybym nie powiększył sobie jej w FF to musiałbym czytać będąc bardzo blisko przy monitorze biggrin.gif

No i jeszcze taki "szczegół" ^^

http://www.odlewniacichocki.pl/images/
http://www.odlewniacichocki.pl/js/
http://www.odlewniacichocki.pl/css/

Ale ogólnie piknie, strict spełniony, to się ceni smile.gif

Faktycznie zapomniałem dodać pustą stronę html. Zaraz poprawię. Dzięki za info.

Pozdrawiam.

Cytat(AjaxSrajax @ 8.10.2008, 11:08:16 ) *
Hej,

Kod jaki jest - każdy widzi, ale wygląd ładny biggrin.gif Jedyne czego mi tu brakuje, to jednak minimalna ilość koloru. Czytam, że chcesz dać inny kolor linków, nie wiem jak wtedy by to wyglądałło, ale póki co ja bym spróbował dać jakiś żywy kolor dla backgroundu w menu na :hover.

cheers...

Linki raczej w odcieniu szarości. Stylistyka jaką przyjąłem miała się opierać na mieszaniu dwóch barw czarnej i białej. Inne kolory raczej zepsują klimat strony, ale dzięki za info.
Kildyt
- logo jest we flashu (a co gdy nie mam flasha? jak dla mnie robienie loga we flashu to stanowcza przesada i jeszcze wtedy gdy efekt jest ledwo zauważalny),
- na każdej podstronie widzę ten tekst "Witamy", po co mnie witasz na podstronie? Nie lepiej zrobić to przy okazji sesji, co i tak odradzam,
- dwa białe paski u góry i w stopce IMHO przeszkadzają w czytaniu, a sama czcionka na podstronach moim zdaniem jest o jeden rozmiar za mała,
- w stopce nie zaznaczyłeś swoich praw autorskich, czuję się nieswojo, mam poczucie, że stroną się nikt nie opiekuje i nikt nad nią nie trzyma "władzy",
- lustrzane odbicia moim zdaniem są zbyt widoczne, przyciemniłbym je o ok. 30%,
- "mapa strony" nie rozumiem po co komu spis linków na tak małej (wizytówkowej) stronie?
- "Wykonanie strony internetowej" w dziale "Kontakt", czy coś tu nie gra? Informację kto wykonał stronę powinienem zobaczyć w stopce,

Strona jest dobra, ale nie wiem czym się tak zachwycacie.
cichy123
Cytat
- logo jest we flashu (a co gdy nie mam flasha? jak dla mnie robienie loga we flashu to stanowcza przesada i jeszcze wtedy gdy efekt jest ledwo zauważalny),

Odp. Znasz taki skrypt jak swfobject. Jak nie masz flasha lub masz wyłączoną obsługę js to widzisz statyczny obrazek. Więc nie wiem w czym problem.
Cytat
- na każdej podstronie widzę ten tekst "Witamy", po co mnie witasz na podstronie? Nie lepiej zrobić to przy okazji sesji, co i tak odradzam,

Jest to element banneru, który jednych razi innym nie przeszkadza. W banerze również zawarte są słowa kluczowe na które będzie pozycjonowana strona internetowa.
Cytat
- dwa białe paski u góry i w stopce IMHO przeszkadzają w czytaniu, a sama czcionka na podstronach moim zdaniem jest o jeden rozmiar za mała,

Z tym się mogę zgodzić i raczej zwiększę czcionkę o 1px.
Cytat
- w stopce nie zaznaczyłeś swoich praw autorskich, czuję się nieswojo, mam poczucie, że stroną się nikt nie opiekuje i nikt nad nią nie trzyma "władzy",

Właściciel strony nie zgodził się na umieszczenie w stopce praw autorskich. Strona nie jest moja, więc nie mam prawa narzucać Klientowi co gdzie i jak powinno być. Klient zgodził się na zakładkę kontakt i tam też został umieszczony opis firmy, która wykonała stronę.
Cytat
- lustrzane odbicia moim zdaniem są zbyt widoczne, przyciemniłbym je o ok. 30%,

Na mój gust jest OK.
Cytat
- "mapa strony" nie rozumiem po co komu spis linków na tak małej (wizytówkowej) stronie?

Odp: przydaje się przy pozycjonowaniu.
Cytat
- "Wykonanie strony internetowej" w dziale "Kontakt", czy coś tu nie gra? Informację kto wykonał stronę powinienem zobaczyć w stopce,

Musisz pamiętać o tym, że ostateczne słowo ma zawsze Klient. Nie będę się spierał o taką drobnostkę. Ja raczej nie przywiązuję uwagi do tego kto jest autorem strony. Jest wiele ważniejszych elementów na stronie internetowej niż to kto ją wykonał.

Pozdrawiam
nrafal
Ładna, estetyczna, poprawnie wykonana, z dbałością o szczegóły (jak degradacja Flasha do obrazka). Podoba mi się smile.gif

Z tym banerem to oczywiście kwestia gustu i pewnie SEO, ale imho baner na każdej stronie powoduje niepotrzebny przymus przewijania żeby zobaczyć treść. Gdybym ja to projektował to na głównej zrobiłbym ten baner taki jaki jest, a na podstronach rozważyłbym jego węższą wersję. Ale to szczegóły raczej. Czcionka faktycznie mogłaby być trochę większa smile.gif
tiraeth
- Monotonnie, mało kolorów.
- Za mała typografia.
- Logotyp leży. Nie wierzę, że to oficjalny twór. Poza tym mógł zostać przekonwertowany do GIFa.
- Linki koniecznie na text-decoration:underline, są prawie nie widoczne.
- Mapę strony widział bym w formie listy definicji a nie listy numerowanej.
- Na podstronach tekst "Witamy" mógłby zniknąć - posążki obok zmniejszone. Tym samym nie atakowałbyś odwiedzającego tym samym tekstem na każdej podstronie.

Nie podoba mi się. Technicznie poprawne, ale mi się nie podoba. 4/10
cichy123
Cytat(tiraeth @ 9.10.2008, 17:10:27 ) *
- Monotonnie, mało kolorów.

Odp: Kwestia gustu i upodobań. Nigdy nie jest tak aby strona podobała się wszystkim. Szanuję Twoje zdanie.
Cytat
- Za mała typografia.

Odp: To już ustaliliśmy.
Cytat
- Logotyp leży. Nie wierzę, że to oficjalny twór. Poza tym mógł zostać przekonwertowany do GIFa.

Odp: W logo zastosowane jest przejście tonalne barw, dlatego chyba masz na myśli format jpg, a nie gif. Faktycznie podobny logotyp jest na naszej stronie firmowej. Strona po paru latach nareszcie zostanie zmieniona, a logo będzie całkiem inne (brak czasu). Wykorzystałem to logo wiedząc, że na stronie naszej firmy będzie w ciągu tego miesiąca już całkiem nowa strona i inne logo. Jak skończę stronkę to zobaczycie dość zaawansowaną animację w banerze.
Cytat
- Linki koniecznie na text-decoration:underline, są prawie nie widoczne.

Odp: jest to strona z małą ilością podstron, więc jak ktoś będzie chciał przejść na inna podstronę ma przecież menu główne i menu w stopce.
- Mapę strony widział bym w formie listy definicji a nie listy numerowanej.
Cytat
- Na podstronach tekst "Witamy" mógłby zniknąć - posążki obok zmniejszone. Tym samym nie atakowałbyś odwiedzającego tym samym tekstem na każdej podstronie.

Odp: Tekst jest częścią baneru i nie sądzę aby był tak bardzo uciążliwy dla internautów.

Cytat
Nie podoba mi się. Technicznie poprawne, ale mi się nie podoba. 4/10

Dziękuję za ocenę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.