@Itsme: dzięki za taką wyczerpującą wypowiedź

Cytat(itsme @ 14.10.2008, 09:13:52 )

ok wyjaśnię o co chodzi:
klikamy
http://flooxpl.hekko.pl/sklep/index.php?wndw=7wpisujemy w polu e-mail itsme@poczta (zapominamy dopisać php.pl) i klikamy wyślij
co otrzymujemy ? komunikat iż e-mail jest niepoprawny ... a i wpisanej wartości już nie ma.
Wychodzę z założenia, że jeżeli wpisana wartość jest zła to nie ma sensu jej zapamiętywać.. bo i tak user będzie musiał ją zmienić.
Cytat
- wyświetlenie komunikatu o walidacji w miejscu powiedzmy mało domyślnym (powinien być koło pola którego sie tyczy)
też tak sądze, ale już brak czasu zeby wszystko pieścić.
Cytat
- brak załadowanego drzewka produktów (pomyśl o tym aby była również informacja o ilości produktów)
no drzewko było ciężkim orzechemdo zgryzienia

początkowo załozyłem sobie, że własnie zrobie tak jak napisałeś - mozliwosc dodawania dowolnej ilośći podkategorii, ale no nie wychodziło więc jest to co jest.
Cytat
- wyszukiwarka nie działa
już działa, błąd w kodzie był.
Cytat
- gdy wpisujemy niepoprawny URL robisz header ("Location: ...... "); nie szkoda serwera ? powinien pojawić się kominukat o niepoprawnym adresie
ano tak robię, nie sądziłem, że to tak obciąża serwer ? jak zobacze wolne działanie to zmienie

Cytat
- ponadto masz nowy produkt (http://flooxpl.hekko.pl/sklep/index.php?wndw=0,3,2&id=118) wystarczy zmienić
http://flooxpl.hekko.pl/sklep/index.php?wn...,2,1&id=118 i już produkt ląduje w innym miejscu. Likalizacja produktu winna wynikać nie z URLa ale z cech produktów.
przyznam szczerze, że na to nie wpadłem, ale masz racje..
Cytat
- brak możliwości dodania innych podstron ( regulamin, o nas, konto, reklamacje) pracuje się na tym co Ty dajesz i koniec kropka a to za mało)
smutne, ale prawdziwe
Cytat
- wykaz zamówień produktów - brak możliwości sortowania, nie wspomnę o wyszukiwarce
to takze było w początkowych załozeniach, ale to wszystkie mnie przerosło. teraz czasu brak
Cytat
fajnie że sam kodujesz, fajnie że się uczysz ale to nie jest produkt na dalszą sprzedaż.
NIe pisze aby Ciebie dołować pisze to abyś wiedział co jeszcze CIebie czeka
Mam nadzieję że następnym razem będziesz miał więcej do pokazania - z miłą chęcią sprawdzę.
Dzięki. Koduje sam, ale dopiero od niedawna. Php uczę się od czerwca tego roku, wydaje mi sie, że to krótki okres, a i tak wiele się nauczyłem (wczesniej tylko flash i jego ActionScript). Aplikacja ta nie należy do zaawansowanych, jest to raczej dość prosty sklep, a swoją podstawową funkcje spełnia, przynajmniej jak tak uważam.. Może jest więcej roboty z obsługą zamówień itp, ale suma sumarum - działa. Miałem wiele pomysłów co do tego sklepu, wielkie załozenia, ale niestety jest to czasochłonna robota napisać sklep internetowy od zera. Pracowałem na nim 2 miesiace z hakiem. Od września mam szkołe, najcięższy rok (klasa maturalna) dlatego postanowiłem zrezygnować z tych wszystkich bajerów i innych, a doprowadzić prace nad sklepem jak najszybciej do końca.
Poza tym, sam klient (dobry znajomy) twierdzi, że jest dobrze. Chce spróbować wpierw czy taki interes w ogóle wypali, zanim całkowicie sie temu 'odda'. Dlatego postanowiliśmy, że na razie zostanie to co jest (ewentualnie jeszcze jakieś przeróbki) a gdy skończe szkołe, interes będzie się w miare kulał, to będziem dalej pracować nad sklepem i rozwijać go, aż mi powiecie tutaj, że jest bardzo dobry:P
Cytat( @ 14.10.2008, 10:42:34 )

walidacja formularza... błędy kod pocztowy można wpisać rr-rrr i przechodzi to samo numer domu można wpisać test i przechodzi
o, to widocznie coś schrzaniłem

poprawie..
A co do innych pól (numer domu i mieszkania) to cóż.. nie moge chyba ograniczyć uzytkownika do wpisywania tylko cyfr czy liter. W polsce rózne i rózniste są oznaczenia budynków, literowe, liczbowe albo oba na raz. Jeśli wpis będzie budził podejzenia to zawsze mozna skontaktować sie z klientem w celu wyjaśnienia, bądź jeśli dane będą w ogole idiotyczne to kasacja konta
Dzięki bardzo za komentarze

Pozdrawiam