Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] strona ze streszczeniami lektur
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kris2
Proszę o ocenę strony ze streszczeniami lektur http://streszczenia.lektur.pl/
Zalezy mi na informacjach czy jest poprawny kod html
Co uważacie na temat nawigacji
Co można by było zrobic aby uatrakcyjnić ją graficznie?
devnul
spamik co? no nie ważne nie będę się wtrącał między Ciebie i wujka Google

* kod co prawda się waliduje - ale co to za hr`ki w menu? po grzyba one tam są - ewidentnie nadużywasz - proponuję sprawdzić do czego ten element służy
* po wejściu w podstronę nawigacja mi się częściowo chowa - zamiast tylko rozszerzyć, IMO duży błąd bo muszę się cofać żeby np zmienić autora, przydałaby się wyszukiwarka albo chociaż jakiś spis wszystkich lektur w którym można by znaleźć interesującą pozycję.
* uatrakcyjnić graficznie - hmm - raczej sporo - chociaż strona nie jest o dziwo brzydka a zwyczajnie uboga graficznie (pierwsze wrażenie - wikipedia - chyba przez podobne umiejscowienie i rozmiar głównego boxa tekstowego oraz kolorystykę linków w nim)
kris2
<hr /> - pozioma linia http://www.kurshtml.boo.pl/html/hr,html.html
kumam że można użyc jakiegos border-bottom , ale to chyba jest bardziej przejrzyste jak ktos popatrzy w kod?

to z menu masz racje, dzieki

a z grafika to jest tak że ostatnio ciężko znaleźć dobrego grafika w sensownej cenie i postanowiłem postawić na totalną prostotę i przejrzystość. myśle że źle to nie wygląda, może przydał by się jakiś gadżet z obrazkiem ksiązki albo cos w tym stylu. Wlasnie się zastanawiam co bylo by dobre. Chce to lekko podrasować ale zostać przy pełnej prostocie
itsme
GRAFICZNIE UBOGO ALE TO MI SIE PODOBA

BRAKI:
- WYSZUKIWARKA OGÓLNA (LEKTURA, AUTOR)
- NAWIGACJA DOŚĆ UCIĄŻLIWA

OGÓLNIE STRONKA MI SIĘ PODOBA
bogdan89
to może nie będzie ocena strony.
Żałuję, że skończyłem już liceum, fajnie, że za darmo i mam nadzieję, że tak pozostanie winksmiley.jpg
kris2
Takich serwisów za darmo jest więcej. Tylko mają straszne smieci w środku.
Nie wiem kiedy kończyleś liceum ale jak ja sie przygotowywalem do matury w 97 roku to już można było znaleźć opracowania lektur w sieci, to nie bylo to co dzisiaj ale zawsze coś.
JoShiMa
W kodzie najpierw się pojawia <h3> potem <h2> a <h1> w ogóle nie ma... Hmmm. Przedszkolny błąd. O innych dziwactwach już pisano.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.