Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
janekpogwad
Witam!

Czy mógłbym prosić o ocenę mojej strony?

www.janpogocki.cal.pl

Pozdrawiam,
Janek
piotrooo89
łoo validator szaleje... xhtml i css to tyle jeśli chodzi o kod. a ogólnie to mi się to nie podoba takie jakieś zbite.

ocena 3/10
.radex
Wygląd kiepski (żeby nie powiedzieć tragiczny)

Kod znośny - przynajmniej tabelek nie ma smile.gif

ale to jest trochę śmieszne, na siłę walisz "piękny" doctype XHTML Strict, a i tak masz to gdzieś - setki błędów, w tym składniowych (<br> w xhtml?). Jeżeli nie potrafisz dostosować się do wymogów doctype'u to ustaw HTML 4.01 Transitional i już będzie lepiej winksmiley.jpg

Pozdro winksmiley.jpg
janekpogwad
Dobra, a co powiecie na to:

http://next.xon.pl

Lepsze, czy gorsze od mojego? winksmiley.jpg
.radex
Cytat(janekpogwad @ 9.11.2008, 17:08:23 ) *
Dobra, a co powiecie na to:

http://next.xon.pl

Lepsze, czy gorsze od mojego? winksmiley.jpg

A jakie ma to znacznie smile.gif ? Zamist porównywać się do innych, poprawiaj i ulepszaj winksmiley.jpg
janekpogwad
No dobra dobra, ale chce mieć "punkt przyłożenia" - żeby wiedzieć do czego dążyć.
marcolee
Witam !

Wczoraj byłem w szoku jak ktoś mi powiedział, że moja strona ma 229 błędów w kodzie (chyba tak to się nazywa). Ale Twój serwis ma ich 338 http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...lidator%2F1.591

Ale ogólnie zle nie wygląda. Jak to strona. Zastanawiam się co te błędy w kodzie oznaczają ? (może ktoś to powie ?) Jest tyle błędów, a strona działa, więc co jest ? Czy kiedyś może coś przestać działać ? O co w tym chodzi ?

Pozdrawiam
.radex
Cytat(janekpogwad @ 9.11.2008, 17:16:49 ) *
No dobra dobra, ale chce mieć "punkt przyłożenia" - żeby wiedzieć do czego dążyć.

Jak na moje:

1. Zmień layout
2. Zmień top
3. Wyrzuć niepotrzebne pierdoły typu "Witaj w JAN POGOCKI >> homepage! Dzisiaj jest 09.11.2008 r., godzina 17:21. Jest to 314 dzień w roku. Twoje IP to: 78.28.21.228 "
4. Zmień doctype
5. Powyrzucaj te wszystkie "tajmery", skrypty, etc.
6. Wyrzuć bramki - po cholerę to komu? Możesz dać linka gdzieś w menu, nie ma IMHO sensu takich rzeczy dawać na główną.
7. Wyrzuć/zmniejsz bannery, bo irytują
8. Zamiast pierdółek typu newsletter, księga gości etc daj trochę sensownej treści

Tyle jak na razie smile.gif
devnul
Cytat(.radex)
<br> w xhtml?
a pokaż mi gdzie jest napisane że ten znacznik w xhtml wyleciał.

a strona jedna i druga wygląda jak jakaś skórka do phpfusion czy innego nuka. Brzydkie to i jakieś takie nijakie. Kodu nie komentuje bo w jednym i drugim przypadku do leży i kwiczy.
Speedy
Cytat(devnul @ 9.11.2008, 17:38:05 ) *
a pokaż mi gdzie jest napisane że ten znacznik w xhtml wyleciał.

W xhtml w znacznikach, które są pojedyncze daje się slasha na końcu, więc powinno być <br/>.
batman
@janekpogwad Popraw temat, by odzwierciedlał to, co ma być oceniane.
devnul
Cytat(Speddy)
W xhtml w znacznikach, które są pojedyncze daje się slasha na końcu, więc powinno być <br/>.

chodzi mi o znacznik a nie o formę jego zapisu - z wypowiedzi radexa moim zdaniem wynika że twierdzi on iż znacznik BR nie istnieje w xhtml.

I nie chodzi o dawanie slasha na końcu bo z punktu widzenia xhtml zapis <br /> jest tak samo poprawny jak <br></br> chodzi o to że każdy znacznik musi być zamknięty a nie o to żeby dawać slasha. Inny przykład - stosuje się powszechnie
Kod
<script type="text/javascript" src="skrypt.js"></script>
zamiast zwyczajnie
Kod
<script type="text/javascript" src="skrypt.js" />
jest to wynikiem tylko tego że IE ma to w głębokim poważaniu. Normalne przeglądarki to obsłużą poprawnie.
.radex
Cytat(devnul @ 9.11.2008, 19:48:53 ) *
z wypowiedzi radexa moim zdaniem wynika że twierdzi on iż znacznik BR nie istnieje w xhtml.

Źle się wyraziłem. Oczywiście chodziło mi o <br> vs. <br />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.