Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona o dowcipach
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Shadowsword
Chciałbym, żebyście wyrazili opinie na temat strony: http://dowcipykondzia.pl
Tworzę ją od jakiegoś czasu z kolegami, ale część administracyjna przypada do mnie winksmiley.jpg Jako cms zastosowałem Joomlę.
Lion_87
yyyy no tak za "ZIELONO" jakoś na tej stronie. Ta "twarz" tez zupełnie nie pasuje. Menu trochę wygląda jak by jedno długie zdanie.smile.gif
no i to w sondzie mnie rozbiło "Rzal i bul!" - ja wiem strona o dowcipach ale to nie jest śmieszne.

Zobacz tez to :: W3
WebKing
Ten na logu to ty? Wtop w logo to zdjęcie. Widzę że używasz joomla ale radze ci zmianę na jportal idealny na taką strone
lled3
wyglada jak jakis szablon grafiki z netu i dolozona ta twarz i napis.

zle smile.gif
Kildyt
Co to jest?! Weźcie to ode mnie!

Dla potwierdzenie swojej opinii napiszę co jest nie tak:
- zielony design wnikający w moje oczy i wypalający je od środka,
- twarz (nie, że jakaś nieładna) nie pasuje do wyglądu,
- poprzeczne paski w tle menu górnego,
- brak stopki i zastrzeżonych praw autorskich,
- formularz całkowicie niedopasowany do wyglądu strony,
- "logotyp" nie przenosi mnie do strony głównej,
- reklamy google! (nie mam nic przeciwko, ale w odpowiednich miejscach i na popularniejszych stronach),
- kalendarz ściągnięty z internetu?
- za mała czcionka,
- w ankiecie nie sortuj pytań względem oddanych głosów, a względem dodania ich (lista w menu różni się od tej po zagłosowaniu),
- link do panelu admina na stronie (brawo! tongue.gif),
- strona na joomla? jeżeli tak to gdzie informacja w stopce (coś w adminie pisze).

Strona nie przekonała mnie. Pracuj dalej i ćwicz!
Shadowsword
Na początku chciałem Wam wszystkim podziękować za odpowiedzi smile.gif
Wywaliłem twarz kolegi, poprawiłem napis, dodałem linie pomiędzy przyciskami w menu. Poza tym zrobiłem stopkę tak jak powinna wyglądać. Portal wygląda już trochę lepiej!

Mam jeszcze kilka pytań odnośnie Waszych komentarzy.
Cytat
- zielony design wnikający w moje oczy i wypalający je od środka,

Powinienem zmienić tło głównej części strony na przyjaźniejszy kolor, tak? Czy macie może jakieś propozycje jaki ten kolor powinien być?
Cytat
- formularz całkowicie niedopasowany do wyglądu strony,

O jaki formularz chodzi??
Lion_87
No twarz zniknęła ale duuuzy napis został
Mógłbyś zmienić to i dać normalną grafikę związana z dowcipami i z mniejszą nazwą strony.
I żeby menu nie zlewając się ze sobą.

P. S. Formularz logowania smile.gif
bim2
ja z innej beczki...

Kto opowiadał kawały o Zygrycie? Jakbym znał głos...
Shadowsword
Ja opowiadałem, jak zresztą większość innych dowcipów.Nie znam nikogo z Sosnowca, ale wiekowo do siebie pasujemy. JBC to GG: 7310220.
parzol
Za dużo kolorów. Poza tym może jakieś zielone wstawki by dodać? Rkingsmiley.png
Shadowsword
Witam!

Ostatnio trochę odświeżyłem wygląd serwisu i chciałbym poznać opinie na temat layoutu smile.gif
Moli
Cytat
Macie dosyć dennych, spalonych dowcipów internetowych?

Na samym wstępie kłamiesz smile.gif Przesłuchałem kilka losowych dowcipów, żaden mnie nie rozśmieszył a jedynie odechciało mi się dalej oceniać stronę.
vokiel
A tak w ogole to wywal tego wirusa/trojana ze swojej strony, bo Avast mi krzyczy, że chcesz mnie zarazić, nie wiem, może swińską grypą winksmiley.jpg
Shadowsword
Na razie wywaliłem plik index.php z serwera. Istnieją jakieś antywirusy do stron internetowych? Jakiego kodu mam szukać??
@edit
http://linkscanner.explabs.com/linkscanner/checksite.aspx nic nie znalazło
Spawnm
widząc post wyżej domyślam się że mowa o dopisaniu w indexsie <frame> z wirusem,

było na forum o tym , poszukaj.

musisz zmienić hasło do ftp i wywalić z kompa wirus, na serwie usuń z indexów framy smile.gif
Shadowsword
Witryna jest już bezpieczna. Przepraszam wszystkich za zagrożenie jakie spowodowałem i dziękuje użytkownikom Vokiel i Spawnm za pomoc. Otrzymaliście podziękowania na stronie głównej portalu smile.gif
Shadowsword
Poprawiłem css i nic już nie wypływa (przynajmniej u mnie, a te Linuxowe przeglądarki jakieś dziwne są tongue.gif). A co poprawić w czcionkach? Chciałem jakąś książkę wyporzyczyć o webdesignie, ale w okolicznych bibliotakach tylko podręczniki dla hakerów, obsługa ofiica i windowsa sprzed 2000 roku i kilka książek typu "z komputerem zapan brat". W ogóle mam wrażenie lekkie, że za dużo tekstu jest na stronie głównej....
Moli
Cytat
a te Linuxowe przeglądarki jakieś dziwne są

Linuxowe przeglądarki ? Pewnie 99% osób używających linuxa siedzi na FF biggrin.gif
Shadowsword
System nie ma nic do rzeczy? Zobaczcie sobie stronę na firefoxie pod linuxem i windowsem i wyglądają zupełnie inaczej. Chyba właśnie o czcionki chodzi, które są inne i wszystko inaczej wygląda (np. po prawej stronie top menu w FF pod  windowsie mam jakieś 5cm, a tutaj mam tylko 1cm).

A co do firefoxa to w repozytoriach debiana go teraz nie ma tylko jest Iceweasel ;P Do tego wielu użytkowników KDE korzysta z Konqueroa i jeszcze Seamonkey jest dość popularna winksmiley.jpg
Shadowsword
Podłubałem trochę w kolorach. Jak się teraz serwis podoba? Adres to www.dowcipykondzia.pl dla tych co im się na początek nie chce przewijać.
Poker
Może warto zainteresować się stroną w innych przeglądarkach ? ...

może przenieś się na divy ? co ?
więcej tych iframe'ów się nie dało wkleić?

ogólnie oceniam 2/10 - ocena grafiki + kodu, na treść nawet nie chce mi się patrzeć:)

Shadowsword
Iframe to tylko shoutbox i "magiczny baner" cała strona na divach się opiera. Przejrzałem stronę na wszystkich przeglądarkach (z Operą Mobile, Safari z Iphona i Skyfire pod Symbianem), a dziś po twoim poście sprawidziłem jeszcze IE i rzeczywiście syf straszny. Menu, które się rozlatuje jest na <ul><li>. Posprzątam w kodzie i poczytam trochę i dostosuje do IE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.