Cytat(Chrom @ 6.12.2008, 21:45:20 )

ocena jak dla mnie 8/10 kolory dobrane, co do czcionki faktycznie dałeś dla całej strony font-size: 10px; ja bym dał 12 jako podstawowy tekst ale kwestia gustu,
i jedna uwaga w XHTML 1.0 Strict chyba powinno się używać css zamiast border u mnie walidator wykazał błąd line 107 column 67 - Błąd: there is no attribute "border"
a dlaczego nie 10/10 ?

a oprócz wyglądu coś jeszcze? może coś z obsługą nie tak? powiedzcie coś o tym co ja robiłem:)
a tym border to jest tak, że tinymce to wstawia. poprawiałem to ręcznie. nie korzystam z tego tinymce tam często więc szkoda mi na razie czasu na zajmowanie się tym żeby dobrze wszystko robił. jak będę z tego korzystał to go odpowiednio skonfiguruje.
dzięki za opinie:)
Cytat(Kildyt @ 6.12.2008, 21:50:53 )

Musi być to nazwa, która mówi co to jest za obrazek i jakie ma przeznaczenie. Może "baner powitalny", "o czym jest ta strona"?
Zwróć dużą uwagę na tekst. Strona może być najlepsza na świecie pod względem graficznym i możliwościowym, ale co z tego jak zawartość nie będzie widoczna? Właśnie przed chwilą szukałem w google poprawnej szerokości akapitu i natknąłem się na
serię bardzo ciekawych artykułów Marcina Kosedowskiego na temat typografii w internecie. Sam mam zamiar w pełni się przystosować do jego rad bo przecież jakby nie patrzeć po to ktoś wchodzi na stronę, żeby czegoś się dowiedzieć, a najpopularniejszym i najłatwiejszym sposobem przesyłu informacji jest tekst.
okej, poprawiłem alt tego głównego obrazka, może teraz lepiej.
a do tekstów to chyba są specjaliści - copywriterzy ?

ja to tam się nie znam, nie miałem dobrych ocen z wypracowań, nie robiłem badań jakie teksty trafiają do ludzi. dlatego raczej poszukam osoby, która pomoże mi napisać teksty na stronie, tak żeby było wszystko jasno i przystępnie. bo to ma być serwis, który ma pomagać i być w miarę łatwy w obsłudze. przecież fotografowie nie muszą się znać na tym:)
czcionki też pozmieniałem - ciekawe co teraz powiecie:)
dzięki za ten link. poczytam sobie.
a przy okazji to wpadłem na pomysł, że fajnie by było widzieć dzieła osób, które piszą takie teksty, albo doradzają w kwestii wyglądu. no bo jedni mówią tak drudzy inaczej i nie wiadomo komu ufać:) i w która stronę iść. chodzi mi o to, co jest lepsze dla użytkowników.