Gdy chce otworzyć "dysk lokalny C" , system chce zebym wybrał program którym mam go otworzyć nie wiem co sie stało? i jak to zmienić zeby normalnie otwierało?
tomsi
11.12.2008, 22:11:44
Na wszystkich dyskach tak masz?
Zobacz czy jak kliknijesz PPM (prawy przycisk myszy) na dysk to co masz jako wytłuszczone pole.
l0ud
11.12.2008, 22:18:09
Spróbuj w opcjach folderów (menu narzędzia) włączyć pokazywanie plików ukrytych i usunąć autorun.inf znajdujący się bezpośrednio na dysku c: (jeżeli jest). Jeżeli mimo zmiany ustawień pliki ukryte nie będą dalej widoczne, a ponowne uruchomienie opcji folderów wskaże zaznaczoną opcję ich ukrywania, przeskanuj komputer programem combofix: http://www.programosy.pl/program,combofix.html
i wklej wygenerowany log gdzieś tu na forum (poprzez jakiś serwis typu nopaste).
robin5hood
11.12.2008, 22:18:20
na wszystich dyskach tak jest, jest normalnie otwórz a potem każe wybrać program z listy zeby otworzyc
jak usunąć to z dysku c: autorun.inf? zaznaczyłem pokazywanie plików ukrytych a i tak ich nie pokazuje tylko jest znów odzanczone
l0ud
11.12.2008, 22:30:59
jak wyżej. Użyj combofixa, bo masz wirusa, który ukrywa swoje pliki.
...aa. Przed jego uruchomieniem podłącz wszystkie urządzenia magazynujące USB jakie posiadasz (mp3, pendrive etc)
robin5hood
11.12.2008, 22:42:45
dzieki pomogło jesteś WIELKI!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.