Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dysk lokalny
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
robin5hood
Gdy chce otworzyć "dysk lokalny C" , system chce zebym wybrał program którym mam go otworzyć nie wiem co sie stało? i jak to zmienić zeby normalnie otwierało?
tomsi
Na wszystkich dyskach tak masz?

Zobacz czy jak kliknijesz PPM (prawy przycisk myszy) na dysk to co masz jako wytłuszczone pole.
l0ud
Spróbuj w opcjach folderów (menu narzędzia) włączyć pokazywanie plików ukrytych i usunąć autorun.inf znajdujący się bezpośrednio na dysku c: (jeżeli jest). Jeżeli mimo zmiany ustawień pliki ukryte nie będą dalej widoczne, a ponowne uruchomienie opcji folderów wskaże zaznaczoną opcję ich ukrywania, przeskanuj komputer programem combofix:
http://www.programosy.pl/program,combofix.html

i wklej wygenerowany log gdzieś tu na forum (poprzez jakiś serwis typu nopaste).
robin5hood
na wszystich dyskach tak jest, jest normalnie otwórz a potem każe wybrać program z listy zeby otworzyc wstydnis.gif

jak usunąć to z dysku c: autorun.inf?
zaznaczyłem pokazywanie plików ukrytych a i tak ich nie pokazuje tylko jest znów odzanczone
l0ud
jak wyżej. Użyj combofixa, bo masz wirusa, który ukrywa swoje pliki.

...aa. Przed jego uruchomieniem podłącz wszystkie urządzenia magazynujące USB jakie posiadasz (mp3, pendrive etc)
robin5hood
dzieki pomogło jesteś WIELKI!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.