Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Optyk v1 Optymalizacja
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Malinaa
Witam, napisałem skrypt optymalizacji Meta Tags dokumentu HTML.
Od słów kluczowych powinno się zacząć wykonanie dobrej strony.
Powinien więc się przydać smile.gif

Adres: Optyk v1 - Optymalizacja

Chciałbym poznać Wasze opinie.
bełdzio
1. keywordsy mozna sobie darowac
2. co do opisu to poza strona glowna tez mozna go sobie darowac :-)
Moli
A po kiego w title dodaje
Cytat
- Malina smile.gif

?
koyak
Dobre dla początkujących, generalnie może się przydać.
Malinaa
Witam,
z poprzedniego postu "keywordsy mozna sobie darowac".

Można sobie darować keywords, można sobie darować description, title też jak można podarój, ale czy można sobie darować słowa kluczowe?
bełdzio
ehh podstawy sie klaniaja. aktualnie zadna liczaca sie szukaczka nie bierze pod uwage podczas ustalania pozycji meta keywords oraz description; keywordsy sa totalnie ignorowane, description wyswietla sie jedynie jako opis strony (i to nie zawsze); wez pod uwage ze szukaczki staraja sie jak najlepiej dopasowac opis strony do szukanej frazy tak wiec czesto zamiast meta description w opisie jest fragment strony; a title ma i bedzie mial znaczenie :-)
Malinaa
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam bełdzio, z tym że nie napewno smile.gif
Nie mniej chciałem zauważyć, że Meta Tags są tylko dodatkiem w tym skrypcie.
Zadaniem aplikacji jest określenie słów kluczowych wykonanej strony i myślę, żę ten skrypt to robi.
Stosuję, więc go do sprawdzenia treści strony i poznania wystąpień słów. Co pomaga np. określić, czy tytuł artykułu jest dobrze dobrany do treści artykułu i dokonania poprawek jeśli zachodzi taka potrzeba.
Dziękuje za zwrócenie uwagi na Meta Tags, które były powiedzmy drugoplanowe.
Special for you (do powyżej): kiedy <title>Tytuł artykułu</title> jest w tytule strony ma to wpływ na wyniki wyszukiwania "liczących się szukaczek". Czy description nie jest brane w ogóle pod uwagę?
Można by usprawnić skrypt ze zwróceniem szczególnej uwagi na mające dużą wagę title dokumentu HTML.
Babcia@Stefa
Cytat(Malinaa @ 5.01.2009, 00:50:05 ) *
Witam,
z poprzedniego postu "keywordsy mozna sobie darowac".

Można sobie darować keywords, można sobie darować description, title też jak można podarój, ale czy można sobie darować słowa kluczowe?

Przecierz "keywords" to słowa kluczowe party.gif

@topic
- Nie pobiera strony z URL'a - tylko upload
+ Wpis haha.gif
+ Ciekawy pomysł

Pozdrawiam, WebNuLL
pyro
PrzecieŻ mi podarUj brak ortografii.

// edit

sorry za off-topic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.