KotekMK
16.01.2009, 23:10:34
witam wytłumaczy mi może ktoś co znaczy taki komunikat jak go naprawić
Fatal error: Call to undefined function: getparams() in /home/draco/domains/dracocafe.pl/public_html/sklep/components/com_virtuemart/virtuemart_parser.php on line 80
korzystam z joomlo i nie mogę utworzyć nowego atykułu wyskakuje mi taki komunikat przy zapisnie nawet nie moge poprawić poprzedniego?!
grubyx
17.01.2009, 01:32:02
Witaj.
Błąd, który jest zwracany mówi, że nie ma funkcji getparams().
Upewnij się, że nazwa funkcji jest napisana poprawnie lub plik który ją zawiera jest załadowany.
Pozdrawiam.
KotekMK
17.01.2009, 09:47:35
Siemka dzięki za pomoc ale można jaśniej wiesz to dla mnie czarna magia PHP dlatego założyłem sobie konto na tym forum. Mam jedna stronę na PHP na potrzeby klubu www.audimalbork.pl i nigdy nie interesowałem się PHP:/
koreja
17.01.2009, 11:18:44
Tak jak napisał ~grubyx skrypt nie widzi funkcji getparams(). Jedyna rzecz jaką możesz zrobić, to przeglądnij skrypt i sprawdź, czy ta funkcja gdziekolwiek występuje.
KotekMK
17.01.2009, 15:12:36
w tym pliku php ktory pokazuje tak? a jak nie ma to co dopisać ja mam?
FANGTA
17.01.2009, 15:26:32
Cytat(KotekMK @ 17.01.2009, 15:12:36 )

w tym pliku php ktory pokazuje tak? a jak nie ma to co dopisać ja?<br>
on line 80
czyli odczytaj to najlepiej ten plik w pitpad(dlatego że to jest o wiele przejrzyściej) link:
http://www.instalki.pl/programy/download/e...stow/PitPad.php i odlicz od góry 80 linijek i wklej tutaj jej zawartość + całego pliku bo tej linijki może nie wystarczyć(w oddzielnych znacznikach [code][/code]) bo skoro nie znasz sie na php to nawet nie wiem jak jasno by ktoś tutaj ci wyjaśnił jak to naprawić to i tak tego nie zrobisz. Prawdopodobnie masz tu wywołanie funkcji która ma w tym pliku lub innym(załączonym np. funkcją include) inną nazwe;) lub brak jej załączania jeśli tak będzie to wrzuć na ftp całego joomla najlepie jod nowa wcześniej robiąc kopie zapasową bazy bo prawdopodobnie będziesz musiał od nowa instalować a co do napisania funkcji od podstaw to sobie nie poradzisz bez znajomości php;p
Ociu
17.01.2009, 15:26:59
PHP -> Systemy portalowe i CMS'y.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.