Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Joomla!] Fatal Error
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
KotekMK
witam wytłumaczy mi może ktoś co znaczy taki komunikat jak go naprawić

Fatal error: Call to undefined function: getparams() in /home/draco/domains/dracocafe.pl/public_html/sklep/components/com_virtuemart/virtuemart_parser.php on line 80

korzystam z joomlo i nie mogę utworzyć nowego atykułu wyskakuje mi taki komunikat przy zapisnie nawet nie moge poprawić poprzedniego?!
grubyx
Witaj.
Błąd, który jest zwracany mówi, że nie ma funkcji getparams().
Upewnij się, że nazwa funkcji jest napisana poprawnie lub plik który ją zawiera jest załadowany.
Pozdrawiam.
KotekMK
Siemka dzięki za pomoc ale można jaśniej wiesz to dla mnie czarna magia PHP dlatego założyłem sobie konto na tym forum. Mam jedna stronę na PHP na potrzeby klubu www.audimalbork.pl i nigdy nie interesowałem się PHP:/
koreja
Tak jak napisał ~grubyx skrypt nie widzi funkcji getparams(). Jedyna rzecz jaką możesz zrobić, to przeglądnij skrypt i sprawdź, czy ta funkcja gdziekolwiek występuje.
KotekMK
w tym pliku php ktory pokazuje tak? a jak nie ma to co dopisać ja mam?
FANGTA
Cytat(KotekMK @ 17.01.2009, 15:12:36 ) *
w tym pliku php ktory pokazuje tak? a jak nie ma to co dopisać ja?<br>
on line 80
czyli odczytaj to najlepiej ten plik w pitpad(dlatego że to jest o wiele przejrzyściej) link:
http://www.instalki.pl/programy/download/e...stow/PitPad.php i odlicz od góry 80 linijek i wklej tutaj jej zawartość + całego pliku bo tej linijki może nie wystarczyć(w oddzielnych znacznikach [code][/code]) bo skoro nie znasz sie na php to nawet nie wiem jak jasno by ktoś tutaj ci wyjaśnił jak to naprawić to i tak tego nie zrobisz. Prawdopodobnie masz tu wywołanie funkcji która ma w tym pliku lub innym(załączonym np. funkcją include) inną nazwe;) lub brak jej załączania jeśli tak będzie to wrzuć na ftp całego joomla najlepie jod nowa wcześniej robiąc kopie zapasową bazy bo prawdopodobnie będziesz musiał od nowa instalować a co do napisania funkcji od podstaw to sobie nie poradzisz bez znajomości php;p
Ociu
PHP -> Systemy portalowe i CMS'y.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.