Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] sklep - Ocena
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
microh
Witam aaevil.gif
Oddaję do oceny sklepik smile.gif

Login: demo
Hasło: demo

Dziękuję za wszelkie uwagi.

http://ganove.boo.pl/sklep/
rzymek01
całkiem przyjemny,
panel logowania wydaje mi się plastikowy i dwa przyciski więcej i finalizuj (kwestia gustu)
widze, że zamówienia sa juz duże biggrin.gif
starach
Jedna łada rzecz w szacie graficznej to ta blondynka po prawej. tongue.gif
No ale to kwestia gust. Wydaje się że wszystko dobrze. Poprawnie przechodzi walidację etc. ( chociaż już mógłby być strict zamiast tranwestytional winksmiley.jpg )
Jedna rzecz która mi się rzuciła w oczy to parametry w apostrofach zamiast cudzysłowów i sporawa ilość przejść do nowej linii w kodzie.
- Nie sprawdzałem pod kątem bezpieczeństwa.

p.s. Skąd wziąłeś ikonki do boksów informacyjnych?

edit>
Aha w linkach graficznych dodawaj onclick="blur()" żeby pozbyć się tej paskudnej kreskowanej ramki.
.radex
Cały layout średnio mi się podoba i wygląda na niedokończony.

Walidację przechodzi, za to plus, choć ja bym zmienił na strict (trochę błędów jest przy strict, ale wydaje mi się, że łatwo to poprawić). Trochę za dużo styli inline (a i znalazłem <font>y) i elementy layoutu na tabelkach - za to minus. Menu nie na liście - kolejny minus
artur_dziocha
U mnie w ff(Debian) jest troszki posyapany koszyk(menu:strona gł itd nachodzą na więcej i finalizuj)
Pilsener
1. Mi lay się w ogóle nie podoba - jest chaotyczny i nieczytelny, sklep musi być jak konstrukcja cepa - klient wchodzi i wie od razu co, gdzie i jak. I kolejna strona, której przewodnim motywem i najbardziej eksponowaną treścią jest logowanie - czy logowanie jest tak ważne, że musi zawsze zawalać 1/3 strony? Wszędzie jakieś inputy, butony, napisy - jeden wielki chaos bez ładu i składu - stronę oglądam w IE 6.0

2. Kod HTML jest bardzi kiepski, choćby:
  1. <p style="margin-top:10px;"><span class="kosz_link"> <b>Kategoria: </b>Kategoria testowa 1</span></p>
  2. <p style="margin-top:10px;"><span class="kosz_link"> <b>Data dodania: </b>2008-12-30 22:53:29</span></p>
  3. <p style="margin-top:10px;"><span class="kosz_link"> <b>Dostępne rozmiary: </b> XL</span></p>
  4. <p style="margin-top:10px;"><span class="kosz_link"> <b>Dostępne kolory: </b> Niebieski, Zielony</span></p>
- po co tyle znaczników, styli in-line i klas? Kod strasznie niesemantyczny.

3. Brak jekiegokolwiek wsparcia dla SEO, co moim zdaniem dyskwalifikuje sklep

4. Panel administracyjny - kiepski design, mało funkcjonalny interfejs (brakuje np. wyszukiwarki produktów wg kategorii, nazwy, daty ostatniego zakupu etc.)

Zresztą po prostu muli, zapoznaj się z tym:
http://websiteoptimization.com/services/analyze/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.