Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Windoza XP] Nie startuje: 0x0000007B
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Babcia@Stefa
Witam, posiadam Windowsa XP i Ubuntu, wyjechałem w góry gdzie mam darmowy hotspot w pokoju, próbowałem z wielu różnych sterowników aby uruchomić wifi na Windowsie ale bez skutku...

Na Ubuntu internet śmiga, łączy się jak tylko załączę bluetooth biggrin.gif

Podsumowując nafaszerowałem Windowsa sterownikami a teraz wywala mi błąd podczas startu.

Wcześniej startował więc wina jest na 99,9% sterowników.

Sterowniki do bluetooth, i "HP Wireless Assistant", chyba wszystko ze strony producenta...

Pozdrawiam, WebNuLL
wookieb
A moze podasz jaka elektronike posiadasz? Bo chyba złe stery ściągnąłeś na winde. Ja ze strony producenta wszystkie stery miałem super. (HP)
Babcia@Stefa
No dobra doszedłem do powiedzmy 80% rozwiązania;

Kiedy uruchamiam tryb awaryjny dostaję listę ładowanych sterowników, kończy się na WINDOWS\System32\Drivers\Mup.sys

Usunąłem btaudio.sys, bthport.sys, btkrnl.sys, btport.sys i btwdndis.sys ale dalej nie rusza...

Ale jak poznać kolejność ładowania sterowników? - gdyby to się dało znać (np. po czasie ostatniego użytku pliku - tylko jak to sprawdzić?)

@edit
No ja mam HP Pavilion DV6000, nawet mam oryginalny nadruk z nazwą modelu, na górze monitora, naklejkę z licencją windowsa nie ruszoną tongue.gif
Ściągałem pod XP ze strony gdzie znajdują się sterowniki dla tego modelu na HP.com i nic... ohmy.gif

Pozdrawiam, WebNuLL
wookieb
A wywal z menedzera urzadzen bluetootha i jezeli nie zadziała to wifi. I sprawdz czy napewni sciagnales poprawne stery.
Babcia@Stefa
Jestem na Ubuntu, XP wogóle nie rusza od loga windozy.

@edit
Mam nowe stery z micro$oftu, ale nie mogę ich zainstalować bo windoza siadła...

@edit
Przedwczoraj widziałem znajomego z lapkiem który ma Viste, nie działa mu wogóle wifi chociarz ma zainstalowane sterowniki, windows widzi sieć ale nie łączy...

@phpion
Nie przesadzaj.

Pozdrawiam, WebNuLL
phpion
Cytat(Babcia@Stefa @ 23.01.2009, 20:11:55 ) *
Mam nowe stery z micro$oftu, ale nie mogę ich zainstalować bo windoza siadła...

<ot>
Palec boży. Za tego typu pogardliwe stwierdzenie spotkała cię kara tongue.gif
</ot>
wookieb
Wejdz w tryb awaryjny...
Babcia@Stefa
Ładuje sterowniki i wywala ten sam niebieski ekran...

@phpion
Poprostu odkąd zobaczyłem pierwszego Linuksa, to po tygodniu już nie miałem potrzeby odpalania windowsa - nałóg się skończył tongue.gif
Czyli koniec zawieszania się całego systemu, straty czasu, płatnych programów.

@down
Skąd bym niby wziął listę ładowanych sterowników jak nie z momentu włączania trybu awaryjnego winksmiley.jpg

Nie mam konsoli odzyskiwania, zgubiła mi się oryginalna płytka, ściągnełem taką jaką wersję jaką miałem tyle że z SP3 i zapisałem jako obraz .iso, tu gdzie jestem nie ma sklepu z płytami tongue.gif (nie jestem u Siebię - ale mam MP4 4GB, chyba starczy?)

Pozdrawiam, WebNuLL
wookieb
O to już poważniej. Spróbuj skorzystać z konsoli odzyskiwania i wrócić do poprzednich ustawień sterow.
Babcia@Stefa
Jeśli mam odpalić konsolę odzyskiwania to muszę pod Linuksem (Ubuntu 8.04.1 Hardy Heron) zamontować obraz ISO, ale jaki program do tego użyć?

@edit
Cytat
ISO Master
A graphical CD image editor
You can use isomaster to:
* add files to an image
* extract files from an image
* delete files from an image

Program dostarczany przez społeczność Ubuntu.
Strona domowa: http://littlesvr.ca/isomaster/

Hmm.. czyli mógłbym wykorzystać drugą funkcję (* extract files from an image) i wypakować pliki na MP4?

@edit
Będzie bootować z MP4? (mi się wydaje że raczej nie ohmy.gif)

Pozdrawiam, WebNuLL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.